Въпрос за хъски, което проявява агресия

Борислава Братанова    преди 65 месеца
0
Здравейте, нуждаем се от съвет, имаме хъски на 10 години и половина и бебе на година и половина. Хъскито е агресивно, не може човек да влезне вкъщи, когато имаме гости го затваряме на балкона, иначе застава пред човека и не му дава да мръдне. Ако някой тръгне да го погали започва да ръмжи и в следващия момент го хапе. Ухапал е доста хора през годините. Не смеем да ги срещаме с бебето, защото и него ръмжи. Преди две седмици, исках да му сложа храна в чинията, но си вдигнах ръката нагоре и той се хвърли да ме захапе, не успя, защото реагирах бързо. Затваряме го в кухнята, когато детето играе, за да не се срещнат. Дайте някакъв съвет, какво да правим. Един човек изяви желание да го гледа, но ще е в развъдник за кучета, т.е. в клетка, нямам идея как ще реагира, много съм объркана, но няма как да го гледаме заедно с детето.
Асен Аролски    преди 65 месеца
1
Здравейте, трудно бихме могли да дадем конкретен съвет, с който да се можете да преустановите агресията. Начина по който кучетата комуникират, остава на моменти скрит за повечето хора и затова без да се види кучето и неговата реакция, не може да се даде коректен съвет. Потърсете специалист, който да работи с вас и кучето, за да можете да установите какво поражда това поведение и съответно какви мерки могат да бъдат предприети, за неговото коригиране.
Борислава Братанова    преди 65 месеца
0
Благодаря, но ще е много трудно, аз съм сама по цял ден с детето, нямам физическа възможност и време да водя кучето, където и да било. А това куче е на 10 години, мислите ли, че тепърва би могло да се превъзпита или обучава, не е ли късно?
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.