Бездомните кучета са най-трудният проблем пред Столична община

Редактор    преди 134 месеца
0
Столична община има приета програма, която изпълнява, за справяне с проблема с бездомните кучета. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова след като разгледа Ларгото и метростанция "Сердика 2" заедно със служебния премиер Марин Райков. 

По думите на Фандъкова този проблем съществува от 20 години и е най-трудният за решаване проблем в столицата. "Миналата година, благодарение на огромните усилия и настояване, беше променена наредбата за изграждане на приюти, благодарение на която ние успяхме не за 6 млн. лв., а за 1 млн. лв. да построим приют за кучета - най-големият в страната. За съжаление обаче тази наредба беше оспорена", коментира още кметът. 

Фандъкова вече се е срещнала с министъра на земеделието и настоява в най-скоро време да бъде приета нова наредба, която да позволи изграждането на втория етап на приюта. Планът е той да бъде за още 1000 кучета, и да включва и кастрацията на дворните кучета, кучетата по промишлените обекти, които в последствие често се превръщат в бездомни.


Източник:  dariknews.bg
Няма коментари
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.