Сиамски котки - Качества и поведение

Краси Петкова    преди 127 месеца
0
Сиамски котки - Качества и поведение
Сиамските котки са известни със специфичния си нрав. Те могат да бъдат както изключително нежни и любвеобилни, така и дръзки и агресивни. Те са едни от  най-интелигентните котки и могат да бъдат незаменим приятел и са силно привързани към стопаните си. 
Те са много умни, общителни и ценят човешката компания. 

Понякога са способни на проявят ревност и упроство, дори да ви скроят някой номер :) 
Също така са изключително любопитни и много чувствителни. В сравнение с котки от други породи, тя не понася шума - суматохата и шумният живот я травматизират. 

За разлика от много други породи котки сиамските котки подлежат на дресировка. Например да се премятат по команда, да откриват и донасят предмети, както и да се движат на повод с каишка при разходка. 

Любопитно е също, че през нощта очите на сиамските котки не излъчват зелена светлина, както при котките от другите породи, а червеникава отразена светлина, което проличава на направени цветни снимки. Това се дължи на състава на ириса в очите им, където липсва веществото "тапетум нигрум", придаващо на очите на котките от другите породи жълтеникавия и кехлибарен оттенък денем и отразяването на светлината в зелено сияние нощем. Вековете на разглезен дворцов живот не са покварили тези умни и интелигентни животни. Те се "радват" при завръщането на господаря им у дома и с мяукане с различен тембър сигнализират за необичайни събития. Твърди се, че сиамките се привързват към членовете на семейството почти като кучетата, за разлика от котки от други породи, които се привързват повече към дома.
Няма коментари
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.