Бездомно куче катери Еверест

Редактор    преди 126 месеца
2
Бездомно куче катери Еверест
Изоставено куче, спасено от сметище в Индия, се изкачи до базовия лагер на Еверест и така се превърна в първия представител на рода си, който опитва силите си на най-високия връх в света, съобщи собственичката му.

Бившата професионална състезателка по голф Джоан Лефсън разказа, че осиновила 11-месечното куче Рупи в индийския планински град Лех миналия септември и решила да го отведе до базовия лагер на височина от 5364 м. Те започнали "Експедиция пес Еверест 2013" в хималайския град Лукла на 14 октомври с намерението да привлекат вниманието към нещастието на бездомните кучета и да стимулират осиновяването им.

Джоан и Рупи завършили рекордния си подвиг 13 дни по-късно. "Много се гордея с Рупи. Мислех, че може би ще трябва да го нося в някои дни, но вместо това той пое лидерството и ме издърпа нагоре. Надявам се това постижение да накара хората да бъдат по-мили с животните, особено с уличните. Трябва да осъзнаем, че всеки живот е от значение", признава стопанката. 

Въпреки че му липсва част от дясното ухо, Рупи нямал никакви проблеми да се адаптира към надморската височина и за първи път вкусил сняг.


Източник: в-к Сега
artic wolf    преди 119 месеца
1
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.