Мини пинчер въпроси след първата ваксина :)

Станислава Кибарова    преди 131 месеца
0
Добро утро! Имам един малък проблем с моето кученце. Имам мини пинчер на 49 дена, на който вчера му бихме първата ваксина, направихме му обезпаратизяване и всичко нормално след ваксината,хапна си снощи,май даже в повечко и тази сутрин ставам и гледам,че е повърнало. После ака,като не беше в нормалните количества, които ака, а малко в повечко, не беше разстройство.
Също като спи понякога трепери, дали от студ, незнам,то е топло сега.

Та въпросът ми беше дали е повръщал снощи от ваксината или от преяждане и това треперене нормално ли е, тя рядко го прави, но тук чета за болеста Гана, но няма температура, движи се, е сега като е бебенце почти по цял ден спи,това също нормално ли е-Става да се изпишка, хапва, ако и се играе, играем, ако не пак ляга. Много се притеснявам понеже ми е първо кученце, което гледам каква мишка е, не искам да се разболява. Благодаря предварително:))))))))
Ветеринарна клиника НОВА    преди 131 месеца
1
Добър ден! Много е вероятно кученцето да е повърнало в резултат от преяждането. Препоръчително е да го храните няколко пъти на ден, но без да превишавате общата дажба за деня. Лакомото изяждане на по-голямо количество може да доведе и до други проблеми. Старайте се да му давате на често и по малко храна.
Относно треморът, опитайте се установите кога се случва. Само докато спи ли го наблюдавате? Може да е нормлано потреперване на муските. Желателно е малкото куче да спи не директно на пода, а върху легло, възглавница или одеало. Температурата в стаята може да нормална, но на пода да става течение или настилката да е по-студена от колко вие предполагате.
Ако имате още въпроси ние сме на разположение.
Приятен ден.
Станислава Кибарова    преди 131 месеца
0
Много,ама много ви благодаря.Успокоихте ме.Днес я водихме на доктор,каза,че нищо и няма.Току що отново се опита да повърне,издаваше някакви звуци,но не успя да повърне.Нормално ли е от преяждане и до сега да и се повръща.Аз от 10 сутринта нищо не съм и давала да яде,мъча я с една капачка да пие вода,защото я е страх от купичката и.А що се отнася до треперенето,прави го като спи,мърда си и лапичките все едно,че сънува.Прави го за кратко и спира,в повечето случаи даже аз я бутам,защото ме е страх да не продължи много.За спането-има си дървено легълце с възглавничка,но махнах дървеното,защото ми се струва малко високичко за нея.Иначе когато е будна не трепери,само,когато излезем да ходим до доктора,докато отида до колата потреперва малко,но аз си го обяснявам,че и студено,защото иначе никога не го прави.Също искам да попитам,вчера и бихме ваксината,след 16 дена ще бием втората и след нея може ли да я изкарвам навън.Примерно да пътува с колата и после пак вътре вкъщи,или пък на ръце на разходка,без да я пускам на земята
Станислава Кибарова    преди 131 месеца
0
сега се сетих,че вчера за пръв път и дадохме гранули,може ли да не и понасят и затова да повръща.Също забравих да питам в първата ваксина има ли и лекарство против гана,понеже прочетох,че и от въздуха се заразявало?
Станислава Кибарова    преди 131 месеца
0
сега се сетих,че вчера за пръв път и дадохме гранули,може ли да не и понасят и затова да повръща.Също забравих да питам в първата ваксина има ли и лекарство против гана,понеже прочетох,че и от въздуха се заразявало?
Станислава Кибарова    преди 131 месеца
0
Ох,много се извинявам,че задавам толкова много въпроси,но просто незнам повечето неща.Също искам да споделя,че ме е страх да я оставям сама вкъщи.Когато е в хола се качва на дивана,който е висок за нея,набира се с ноктите и се качва, а след това като реши да слезе,или се удря много,или ние я сваляме.В банята също ме е страх да я оставя,защото може да се качи върху гърнето.Единствения вариант е да я оставям в коридора,не ми се иска да я оставям сама,но понякога се налага.Досега не съм я оставяла.Нищо не може да и стане,когато я оставя сама,нали.В смисъл да се самонарани нещо,скимти като я оставя примерно в коридора докато се изкъпя,много ме е жал,но трябва да свиква да е малко сама.Нямам търпение малко да порасне,че да може да си я оставям навсякъде спокойно.
Първата ваксина е срещу Гана и Парвовироза или само срещу Парвовироза (в зависимост от производителя на ваксините). Някои кучета не харесват гранули. Други се нахвърлят прекалено лакомо и после ги повръщат. Рязката смяна на храната може да доведе до повръщане. Ако толкова ви е страх да не се нарани докато е само - можете да му вземете голяма транспортна клетка и да го оставяте в нея(с вода и храна, играчки) - така няма да има опасност да падне от никъде или да се гмурне в тоалетната.
Станислава Кибарова    преди 131 месеца
0
Аз вече я оставих сама,няма проблем,добре си е.Относно до гранулите,явно не може да ги яде и ги гълта и после един път ги повърна цели и надути.Но вече се справяме с храната,правя и ги на малки парченца и ги накисвам с кис.мляко.Давам и по по-малко и за сега нямаме проблеми.Само исках да разбера дали след като и бием втората ваксина на другия ден мога да я изкарам,а относно до ваксините знам само марката-Нобивак мисля,че се казваше.
Можете да я изведете, но не е препоръчително. По-добре почакайте до десетина дни след третата ваксина, тогава би трябвало да си е изградило имунитет.
Станислава Кибарова    преди 130 месеца
0
Благодаря ви много за съветите.Вече ходим на разходки,лудее малката бебка и всичко е наред :)))
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.