Специални обувки предпазват кучета от алергия

Редактор    преди 134 месеца
1
Специални обувки предпазват кучета от алергия
Ако вашето куче е сред онези редки домашни любимци, които страдат от алергия спрямо тревните площи, то вече може да му осигурите така любимите разходки, съобщава Daily Mail.

Първото куче, което може да се възползва от новата придобивка, е 11-годишната Мили от породата унгарска визла. Кучето на семейство Пейнтър от Бъркшир страда жестоко всеки път, когато лапичките му се допрат до трева. 

Алергията се проявила още преди години, когато се оказало, че Мили е алергична към поредица от вещества, сред които пшеница, соя, глутен и ориз. На всичкото отгоре тялото на кучето реагирало и на всеки контакт с трева, полен и прах.

"Тя беше първото ни куче и никога преди това не бяхме чували за куче, което е алергично към трева", спомня си Вики Пейнтър. "Трябваше да я носим на ръце, а след това да я мием със специален шампоан, тъй като болките бяха много силни".

След като похарчило повече от 10 000 лири, за да търси лек за алергиите, семейство Пейнтър най-сетне може да изведе кучето си на нормална разходка. Това става благодарение на специалните обувки, разработени от канадска компания, създала два чифта - за лято и за зима.

Източник:  obekti.bg
Няма коментари
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.