Кога да изкарам кучето си навън за пръв път..

Rostislaw Marinow    преди 136 месеца
1
Днес 15.2.2012година ще и бием първата ваксина ..
Кога да я изкарам навън за пръв път?
Порода : Бордър коли
Дата на раждане : 07.12.2012г.
Пол : женски
Хубаво е да изведете за пръв път, когато са поставени всички ваксини(които са три последователни през определен период на време за бебетата) и мине малко време от последната ваксина. Трудно може да се изчисли "точна дата". Попитайте ветеринарят, който ще постави ваксината за повече информация. Също така избягвайте прекалено студени, снежни или дъждовни дни, както и твърде дълги разходки - за да не се преуморява. И най-важното приучете го първо да ходи с нашийник и повод още в къщи. Изберете подходящ вид повод и нашийник, за да не избяга на първата разходка :)
Асен Аролски    преди 136 месеца
1
Аз лично се съмнявам, че кученцето ще избяга още на първата разходка, най - малкото че няма да му е познато нищо друго освен хората с които е живяло.
Но както казаха Свети Антим, много е важно да бъдат поставени ваксините на кучето, и след това да бъде изведено.
Избягвайте студените и мокри дни, защото това може да причини Преохлаждане на вашето кученце, което може да доведе до усложнения.
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.