Ходене по Нужда

Nikolay    преди 137 месеца
2
Здравейте.
Нови сме в отглеждането на куче и имам следния въпрос . Купих ме си Мини Шпиц на 2 месеца и проблема ни е следният как може да го научим да ходи навън по нужда ? Живеем в къща и има ме двор . Сутрин го изкарваме и след няма 5 мин той вече си е свършил работата вътре... Навън седим по 15/20 мин и през това време нищо не прави и как се приберем вътре вече си свършва работата която навън не иска ...
Редактор    преди 137 месеца
0
Кученцето Ви е още много малко, и може да му е трудно още да разбере, че трябва да ходи на вън по нужда. Разхождайте кученцето по често за по 10 - 15 мин. За да може да свърши работа. След хранене, след сън извеждайте го, за да разбере, че трябва да върши работата си на вън. А когато свърши работа у дома ви, просто изчистете хубаво с препарат, за да не остава миризма.
Асен Аролски    преди 137 месеца
0
Аз бих добавил само, че не трябва да се карате на кученцето, то е още бебе. Можете да забършете напишканото с най - обикновен парцал, след което да оставите парцала на двора, където искате кученцето да свърши работа.
Още е малко, и ще му трябва време докато свикне да ходи на вън по нужда. Но имайте търпение и ще стане !
Успех.
Nikolay    преди 137 месеца
2
Благодаря ви за мненията ! Ние до сега не сме го и били защото мисля че това не е начина да се научи :) Просто питам защото го има ме от 1 седмица и през този период повече си върши работите вътре. Естествено когато сме навън и там го направи ама са рядко случаите , за това реших да попитам за мнение .
buch    преди 137 месеца
2
Кученцето ако се съпостави с възрастта на човек е може би около 1/5 и 2 г. дете.
Не можете да се сърдите на толкова малко същество, че не знае къде да ходи по нужда.
Трябва време, за да се научи да ходи където на вас ви харесва. Просто му трябва време.
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.