Купиране - Рязане на ушите информация

Боби Йорданов    преди 137 месеца
1
Купиране - Рязане на ушите информация
Купирането на уши е забранено от закона. Ако все пак държите ушите на вашето кученце да са купирани по-добре прочетете повече информация как да се погрижите за него максимално добре. Важен е избора на какъв стил купиране бихте желани, правилния ветеринар с опит в това, както и как да се погрижите за вашия любимец след процедурата.

Най-подходящото време за купиране е когато вашето кученце е на поне 12 седмици.

На картинката към статията може да видите различни стилове купиране на уши.

На срещата ви с ветеринаря си носете снимки на кучета, с купирани уши както ви харесва. Някои ветеринари купират уши само по един, избран от тях начин на всички кучета, а други се съобразяват с желанията ви.

Преди купирането

Когато изберете ветеринар е добре да отидете на предварителен преглед относно как понася кученцето ви упойка. Някои ветеринари пускат анализ на кръвта, а други не, но всички ще ви дадат инструкции за нощта преди операцията. Обикновено съветват да не давате храна предната вечер и вода на сутринта.

След купирането

Обикновено ветеринарният лекар дава обезболяващо лекарство. Някои лекари слагат нещо, което да поддържа ушите, а други слагат просто лекопласт.

Грижа у дома след купирането

Първата вечет вашето кученце ще е най-вероятно замаяно от упойката. Внимателно слушайте съветите на ветеринаря и ако забележите каквато и да е инфекция се свържете с него веднага.


След като шевовете биват премахнати (обикновено след 7-10 дни, но зависи от процедурата и самия лекар) се поставя лента. Това ще направи или вашия ветеринар или ако ще го правите вие гледайте видеото по-долу.


Източник: pitbull-chat.com
Боби Йорданов    преди 137 месеца
2
Step by step demo of how to post ears after they are cropped.
Боби Йорданов    преди 137 месеца
2
How to make ear supports for cropped ears
Боби Йорданов    преди 137 месеца
2
How to tape up cropped ears
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.