Глобяват варненци до 500 лв ако хранят бездомни животни

Редактор    преди 137 месеца
2
Глобяват варненци до 500 лв ако хранят бездомни животни
Общинската комисията "Обществен ред и сигурност" одобри нова драстична мярка за намаляването на безстопанствените кучета и котки във Варна, като въведе глоба от 50 до 500 лв. за тези, които им оставят храна или хранителни отпадъци на обществени места.

Забраната уличните животни от двата вида да бъдат хранени е част от общинската наредба за обществения ред. Тя се отнася за четириногите на обществените места, като хората могат да си ги приберат вкъщи или в собствените дворове, но тогава ще трябва да ги регистрират като свои. Ще бъдат глобявани тези, които редовно хранят безпризорните четириноги.
Основно промените в наредбата за обществения ред касаят, отпадането на еднократната такса за удостоверение за притежание на домашен любимец, както и въвеждането на електронен регистър. В момента работи електронно звено, което има за цел да уведоми гражданите за промените в наредбата. Прехвърля се събираемостта на таксата към месни данъци, а до момента се заплащаше по районните администрации.

Предвиждат се и нови начини за справяне с проблема с безстопанствените кучета и котки, между които е и организирането на "депа", където да се прибират четириногите.
Предстои промените в наредбата за обществения ред да бъдат гласувани на сесия на Общински съвет Варна.

Източник – varna24.bg
Лилия Антонова    преди 137 месеца
1
Браво - това е начина ! Ако няма "милосърдни" откачалки да хранят и толерират това безумие няма да ги има тези кучета
zulender    преди 137 месеца
1
Глупости! Какви откачалки? По-глупаво решение не съм чувал, само в България може да се наказва благородството !
Асен Аролски    преди 137 месеца
1
Глупаво е ! Държавата не се грижи за тези животинки, а пък ще забранява на хората.
Тук трябва да се намери компромисно решение. Държавата отделя предостатъчно пари, тези кучета и котки да бъдат кастрирани и тн.
Има я и другата страна, че държавата не винаги си върши работата, а когато хората се опитат да помогнат на тези животни и те не са кастрирани се увеличава тяхната популация.

За мен лично, решението е държавата да си върши работата както трябва. Да кастрира тези животни, да ги прибира ( В нормални кучкарници и домове за животни ) а не както до сега в мизерията.
След това, тези животни не трябва да се третират като престъпници затова че са живи. Защото човек е виновен че те са на улицата. Затова трябва да се промени и самото законодателство.
Да се изгради единна система, в която да се регистрират всички домашни кучета. Няма град няма село - всички. И всички да си плащат данъците. И когато някой си позволи да си изхвърли кучето, да бъде намиран по - чипа на животното и да бъде съден.

И тогава няма да има бездомни кучета и котки ! А не като налагат глоби на хората,които са състрадателни към тези животинки. Защото за разлика от клошарите, които просят пари, кучето иска само храна и нищо друго. Така, че би трябвало всеки един от нас да се отнася с уважение към животните.
Да не трябва да бъдат на улицата, но като са там в момента, не трябва да се отнасят към тях като боклуци. Те са живи същества и трябва всеки да го знае. Имат собствени чувства и собствени емоции.
Ronia    преди 137 месеца
1
Кой иначе ще ги нахрани? Една жалка държава, която няма пари да нахрани дори гражданите си!
buch    преди 137 месеца
1
Поредното доказателство ,че част от хората които ни управляват са малоумници.Някоя книжна мишка се е чесала,чесала по главата и му е дошла "умната" идея.Следва да се дават по 20 лв за отровено или пребито бездомно куче.
Незнам защо някои хора се опитват да открият топлата вода и си измислят безумици, като тя вече е открита.В САЩ или Германия дали хранят бездомните кучета?Я тоя където е измислил тази наредба да поседи на улицата една седмица.Да се глобява всеки който иска да го храни.После да го приберат от Екоравновесие.Да поседи още една седмица в клетка и да го разхождат в събота и неделя за по 2 часа.Да но това вече не хуманно ,нали?Интересното е ,че точно тези кучета които обрича на смърт чрез глад ще са му най-добрите приятели тогава.
Метода е ясен и Асен го е описал точно.И стига с това оправдание ,че няма пари.
Асен Аролски    преди 137 месеца
2
Спасителна акция на безстопансвено куче, на "Надежда за четири лапи" ( Организация за спасяване на животни ) в ЕлЕй ( САЩ ) От изключително значение е, че местните хора са хранили това куче със седмици докато намерят помощ ! Организацията не са имали в момента нужното оборудване, но местните хора предложили помощта си и набавили необходимата екипировка, за спасяването на кучето. Така, трябва да се отнасят хората към животните, независимо дали са домашни ли диви. Дали си имат дом или са бездомни. Така, се прави - така трябва да се борим с животните на улицата, като им помагаме да намерят дом, добри хора, които да се грижат за тях. А не като ги тровим, бесим, или ги измъчваме по някакъв друг начин. За да няма животни на улицата, помогнете им да намерят дом !
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.