Купиране на уши - Питбул на 3 месеца !

Denis Podikov    преди 138 месеца
1
Здравейте всички, знам че е забранено купирането на уши и опашки, знам че на някой му харесват питбулите да са със купирани уши, на други не. Но нека оставим настрана всичко това. Искам съвет от вас :) . Имам малко питбулче на 3 месеца. Живея в Ямбол и ми препоръчаха Д-р Терзиев. Искам да ви помоля за съвет, той каза, че ще остави малко връхче на ухото, което не ми допада много. Искам да ви попитам, как се получава това : https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater ушите да са навътре, докато при този пит ушите са изправени : https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater . Аз лично предпочитам първия ( мой вкус ) . А също така ми харесва и този : https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater . Много ви моля изразете мнението си, как се получава всичко това. Благодаря предварително. :)
Боби Йорданов    преди 137 месеца
1
И още една статия за видовете купуране и грижите преди и след операцията:

http://www.lapa.bg/topics/41030
Български Питбул Клуб    преди 137 месеца
2
 Историческите причини за купирането на ушите при Питбула
Корените на Питбула са в Англия, страна с европейски климат и въпреки влиянието на Гълфстрийм, понякога със сурови зими. В днешно време много хора си мислят, че купирането на ушите е възникнало когато породата е използвана за кучешки боеве, с цел да не се предостави на противника място където да захапе. Това не е вярно, оказало се, че при кучета с купирани уши противника също хапе, но не ушите, а ушната мида което е още по болезнено за захапаното куче. Други смятат, че купирането се е наложило от естетическа гледна точка, това може да е така, но при доберманът или боксерът които вече се допускат до изложи само ако ушите им НЕ са купирани. При Питбулите, които са били винаги домашни любимци и не са въоръжени с топъл кожух, като северните породи, презимуването на открито се оказало проблем. Тялото за да се предпази от премръзване реагира със свиване на кръвоносните съдове на ушите, което води до слабо оросяване на тъканите с кръв. Това води до премръзване на връхчетата, които сме окръглили в червено, от там гангрената се разраства към ушната мида и ампутацията е неизбежна. В днешно време повечето питбули са домашни любимци, а тези които са приютени на двора са в термоизолирани и студозащитени колиби, което намалява рискът от премръзване. Извод който купира ушите на кучето си, извършва престъпление спрямо кучето си, и спрямо законите на Република България, в днешно време Питбулите нямат нужда от купирането. Ваш БПК
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.