Студено ли е за прасенцето и какви температури е добре?

Antonia    преди 138 месеца
1
На моето морско свинче май му е студено откакто почнаха тези студове, въпреки че сме на парно го гледам, че се е сгушил в края на клетката. Вчера го чух , че кихна и се притесних.
betynka    преди 138 месеца
1
Завивайте клетката му с нещо. Проблема не е толкова студър, а течението , което може да има пагубни последици. Давай витамини , също така може някакво старо нещо, например шапка да му сложиш да се сгушва в нея когато му стане студено.
Milena Zlatarova    преди 138 месеца
1
Можете да направите постелята по-дебела с повече талаш и сено
(но пак я сменяйте редовно, за да не се задържат урина и фекалии). Платове и прежда не са за препоръчване, защото може да изгризе известно количество от тях и да се запече, запушване на черва и други неприятни неща. Зaвет и по-далече от прозорците, защото малко или много от тях лъха студ. Кихане до 2-3 пъти на ден, без изтечения от носа и очите не е признак на разболяване. Ако му е чак толкова студено - 1л. бутилка пълна с гореща вода, заровена в талаша :)
Antonia    преди 138 месеца
0
Като му сложих шапка и първо беше много доволен, а после започна да я използва като тоалетна, вместо да се топли вътре...
Оформих му като леговище с повече талаш. Като му сложихме и топлата вода стои сега там и като му подадем храна оглежда се, грабва я и хоп дим да го няма обратно на топло :)
Но все пак решихме да отопляваме с радиатор, защото явно му е студено и това с топлата вода няма да има кой да я сменя , докато ни няма вкъщи...

Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.