Кучето ми се страхува от големи кучета

Animal_dog    преди 140 месеца
2
Имам проблем с моето куче-то е женско,на 7 месеца и съм я приютила от улицата.Когато излезем на разходка и види някое голямо куче,свива опашка,започва да пищи от страх и ме дърпа с каишката,за да избяга.А когато види по малко куче от нея,предлага игра й е по спокойно.А ако някое голямо куче е вързано на синджир не се страхува от него и иска да си играе.Много искам да се оправи,за да може спокойно да си играе с тях,а не да пищи и да се чуди как да избяга от тях.
Асен Аролски    преди 140 месеца
0
Проблема най - вероятно е породен от живота на улицата. И най - вероятно когато е била на улицата големи кучета са я тормозили, и затова изпитва страх.
Ще го преодолее само ако, й покажете, че големите кучета не са страшни и я събирате с големи кучета, които са спокойни, не я тормозят, не я мачкат и не я въргалят по земята.
Въпроса е кучето да свикне, че няма от какво да се страхува когато е с вас. Работете по въпроса, и ако нещата не се подобрят, потърсете човек във вашият град, които да работи с вас и вашето куче, за да ви помогне.
Animal_dog    преди 139 месеца
0
Започнах да я водя при добри домашни и големи кучета и вече ги харесва.
Асен Аролски    преди 139 месеца
0
Чудесно, това е просто чудесно. От тук нататък Ви трябва само време и всичко ще се оправи !
Успех !
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.