Какви умствени тренировки да прилагам.

buch    преди 141 месеца
1
Здравейте!
Имам немска овчарка на 5 1/2 месеца.Като всяко малко куче в момента в който му е скучно и не си играем с него,той сам си намира игра.В именно обувки,торбички,метли и други "играчки".Гледам да го извеждам редовно и да хаби физическа енергия.Самоче е интелигентно куче и има нужда от ангажиране на ума ,за да не му е тъпо и да прави пакости.
Какви умствени тренировки да му правя за да ангажирам и мозъка му?
Благодаря!
Асен Аролски    преди 141 месеца
0
Най - добрите умствени тренировки са : научаването на нови неща. Когато учите кучето си на различни команди, различни трикове, различни игри, това кара кучето ви да мисли и да се напряга умствено в опит да ви угоди.
Започнете с основните команди, като ела, седни, легни, стой. Отработете ги всеки път, когато излизате на вън или когато отидете до кухнята за кафе, или когато просто искате да му дадете лакомство.
Друго, което можете да пробвате е : да го научите на различни игри : това може да е игра с апортировачна играчка ( играчка, която може да носи ) можете да го научите да си играе с вас на футбол, можете да го научите да играе с фризби или аджилити.
Можете да го учите на трикове, има всевъзможни трикове, който можете да научите кучето си, веднага давам пример : Кучето да отиде, да ви донесе бира.

Всичко това, докато кучето се научи да го прави, всичко му помага да си развива психиката си, мисленето си, логиката си й най - вече да изгради добра връзка с вас.

Успех : )
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.