Паднал зъб не иска да израсте отново.

Beastix    преди 144 месеца
0
Здравейте, морското ми свинче има сериозен проблем с зъбите. Свинчето е вече на 5 години (старичко е) и много пъти преди са му падали зъби. Обикновено израстват отново за около седмица, като през това време го храня с настъргана храна, защото не може да дъвче. Преди 2 седмици обаче му падна само едно зъбче (долно дясно) За сега въобще не е тръгнало да расте. Другите му зъби все още си растат добре, но лявото долно започна да се изкривява леко поради липсата на съседно зъбче. Това не е голям проблем, защото посоката на растеж може да се коригира, но падналият зъб ме безпокои МНОГО! Няма дупка, на мястото на дупката се вижда миниатюрно бяло зъбче, все едно е започнало да расте, но е спряло много бързо.
Храня го добре, давам му прясна трева, краставици и моркови, а някой път и ябълка. Давам му и семена и гранули (продават се комбинирано). Не съм забелязал проблем с пиенето на вода.
Моля помогнете!
Antonia    преди 140 месеца
0
Здравей Beastix,

Жалко, че не съм видяла въпроса ти по-рано, но все пак ще отговоря.

Морските свинчета не губят зъби в нито един момент от живота си при нормални обстоятелства. Има някои здравословни проблеми, които могат да доведат до загуба на зъб. Заведи го на ветеринар за всеки случай. Също прецени много добре с какво го храниш , защото това може да означава, че му липсва витамин C, D ... След като липсата е оправена зъба му ще израсте отново. Дай му повече витамин C (зеленчуци , богати на витамин c и дори капки) и докато го заведеш на ветеринар му давай по-често да яде!


Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.