Френски булдог- гълтане на езика

Бояна Алексиева    преди 96 месеца
0
Здравейте, бих искала и вашето мнение тъй като съм много претиснена. Имам френски булдог на 3 месеца-момче. Случи ни се едно ужасно преживяване. Докато го хранех с храна на Хилс той се задави,правеше напъни за повръщане и изведнъж си глътна езика. Извадихме му езика веднага, водихме го на лекар,а те му удариха но шпа. И тъкмо когато си мислехме,че всичко е наред и от срах махнахме гранулите и караме само на консерви ,ето че след месец време той както си спинка се събужда в 6 сутринта и започват едни конвулсии за повръщане и изведнъж той припадна и си глътна езика пак. Извадихме му езика. Не искам да си помислям че може да има епилепсия ,той е много малък ,а и няма гърч,сковаване и напишкване... много е странно . Към какви изследвания да се насочим и какво може да е ? Иначе има много апетит,много е активен
Късомуцунестите породи страдат от дълго меко небце, което може да е причина за хъркащо дишане и задавяне, позиви за повръщане и понякога припадане заради хипоксия. Заведете го на лекар и се консултирайте по въпроса - дългото меко небце(ако става въпрос за това) може хирургично да се коригира.
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.