Намаляне на нагона без да кастрирам кучето си

Галина Михайлова    преди 111 месеца
0
Здравейте,
Имам мъжки черен лабрадор на 3г. и 6м. Докато беше на месеци все още, бях пред дилема дали да да го подложа на кастрация. Не го кастрирах и не съжалявам за което, проблем не е имал до сега. Но последно забелязваме че е станал по-неспокоен. Скимти без причина, скача на хората докато им се радва, което ни подсеща че нагона си казва тежката дума в крайна сметка. Не искам да го кастрирам и няма да го направя. Обръщам се към вас с молба за съвет, освен кастрирането какво би могло да помогне за намаляне на нагона му? Има ли някакви медикаменти, които бих могла да използвам?
Благодаря предварително.
Не. Не ползвайте хормонални препарати. Можете да "изхабявате енергията" с по-дълги разходки, активни тренировки, игра. Хормоналните препарати са на базата на женски полови хормони, които не се срещат в мъжкия организъм в такива количества. Има таблетки на базата на билки и хомеопатични, които също могат да свършат работа. Но въпреки всичко имайте търпение. Стига да не проявява агресия, не би трябвало да ви създава много проблеми.
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.