Vesselina Russeva преди 103 месеца
04/12/2014 14:35:14
0
Много сме притеснени. Ще дам всичко от себе си да бъда максимално кратка.

Котаракът ни е на близо 12 години, живее при майка ми. Преди около два месеца беше кастриран. Малко преди кастрацията на гърба му се беше появило нещо като топче, синкаво, което почти се беше загубило, но преди известно време отново е започнало да расте. Майка ми се притеснила, че е туморно образование и във вторник го е завела в клиника, да го изследват и да го махнат, ако се налага. Беше опериран, а "топчето" – отстранено. Разрезът на гърба му е голям около 3 пръста. Нощта след операцията е прекарал в клиниката, за да бъде под наблюдение. Повърнал е, според лекарката - следствие на упойката. На сутринта майка ми си го е взела вкъщи, хапнал е около 90 гр. пауч и от тогава отказва всякаква храна, пие вода често и по много малко. Според майка ми, се държи странно, през повечето време спи, на два пъти мяукал жално, сякаш нещо го боли. Намерила е повърнато, много тъмно кафяво, имало и нещо червеникаво, грабнала го и го завела отново в клиниката. До момента е там, на системи, отказва да се храни. Лекарката казала, че може да остане утре, за да му се направи обезпаразитяване – нещо, което мен лично ме учуди, защото котето е домашно, хапчета му се дават, а апетит е имал преди операцията. Докторката казала – ми то може да има и тения. Каква тения, боже мой! От къде ще дойде тази тения, котето е родено в апартамент, обгрижвано, защо не потърсят грешка сред последствията от операцията, която са направили! Друго нещо – майка ми се е обаждала още миналата седмица, назначили са час за преглед, но никой не ѝ е казал, че е трябвало да бъде на гладна диета, ако се наложи операция. Котето е яло около час-два преди това. Майка ми плаче по телефона, казва – стои в клиниката, защото аз нищо не мога да направя и вярвам повече на докторите… Моите почитания към тези хора, наистина знаят много, уважавам дълбоко професията им, но в случая съм озадачена, че се действа без изследвания, сякаш на сляпо. Казали са ѝ, че можело да му се направи рентгенова снимка, но той "не иска да поеме течността", която се поглъща преди снимката. Ако има ветеринарни лекари, които четат, или хора с подобен опит, моля ви, кажете какво, според вас трябва да се направи! Моля ви!
Благодарим
Задължително е преди всяка хирургична интервенция на животни над 4 годишна възраст да им се взима кръв за биохимично изследване - да се знае работят ли правилно бъбреците, черния дроб. Защото котката Ви може да изглежда в блестящо здраве, но да се влоши драстично след макар и рутинна манипулация. Поискайте кръвни изследвания.
Кой ме следва?
Няма намерени потребители
Кого следвам?
Няма намерени потребители
Моите форуми
Няма намерени форуми
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.