Стела Райчева: В приют Богров сме кастрирали над 5500 кучета и сме задомили 2400

Редактор    преди 126 месеца
1
Стела Райчева: В приют Богров сме кастрирали над 5500 кучета и сме задомили 2400
До сега в приют Богров сме кастрирали над 5500 кучета и сме задомили 2400 животни. Това каза Стела Райчева, представител на приюта в Долни Богров, София, в интервю за Агенция "Фокус". "Представете си 2400 кучета повече по улиците на София, днес. Или всички тези 5000 кастрирани животни - да бяха родили само по веднъж през тези четири години. Основната работа на приюта е – да кастрира и задомява, ние задомяваме много животни в чужбина, тъй като в България осиновяването на безпородни кучета все още не е толкова популярно, колкото ще бъде след няколко години усърдна работа", допълни Райчева.

По отношение на задомяването на животните в чужбина, тя заяви: "Това, което ние конкретно правим е, тъй като сме маниаци на т.нар. проследяване, да се знае какво става с нашите животни, а не просто да се пращат някъде, е да работим само и единствено с организации и хора, които познаваме лично, с които сме сключили договори и които подписват договори със своите осиновители", добави тя.

На въпрос - за осиновяванията в страната, тя подчерта, че хората стават все повече. "Хубавото е, че когато в един квартал има един осиновител, след това се появява и втори, и трети. Хората страдат от предразсъдъци по отношение на безпородните животни. Можете да си представите, че е съвсем друго, когато видят, че това не е змей или дракон със зъби, и опашка с люспи, а е всъщност едно чудесно, мило, напълно домашно куче, което живее и се радва наравно с всички свои породисти съседи. Имаме достатъчно породисти кучета тук, изоставени, бити, изхвърлени. Хората осиновяват, ще осиновяват все повече и са добре дошли да дойдат, да се запознаят с нашите хайвани. Те са кастрирани, ваксинирани, чипирани и само си нямат човек, който да обичат", каза още Стела Райчева.





Цветелина ЦЕКОВСКА

Източник: focus-news.net
Няма коментари
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.