Изверг от Пловдив влачи куче с кола

Редактор    преди 132 месеца
0
Изверг от Пловдив влачи куче с кола
На 7-ми юни Фондация  Animal Hope Bulgaria получава сигнал за безпрецедентна жестокост,и то умишлено,към животно: възрастен мъж е бил засякан по пътя до с.Тополово, карайки кола, на чиято задна част с въже било вързано куче. Влачейки го, животното е оставило и кървави дири. Свидетел се опитва да спре извършителя, той излиза от колата с думите:"КУЧЕТО ТРЯБВА ДА СЕ МЪЧИ" И ПОСЛЕ Е ИЗБЯГАЛ С КОЛАТА.  

Ние от Lapa.bg писахме на окръжна прокуратура гр. Пловдив  - admin_op@plv.prb.bg, okrprok@plv.prb.bg  . 
Пишете им и вие! 

Междувременно ще Ви държим в течение за случая. 

Редактор    преди 132 месеца
0
Извергът, влачил куче с автомобила си в района на село Тополово, бе открит от полицията.

Случаят буквално взриви социалната мрежа, а служителите на реда реагираха мигновено и издириха инквизитора по регистрационния номер на Форда от снимките.

Той е от същото село Тополово. Влачил вързано собственото си куче, тъй като му се ядосал за нещо. При незабавната проверка полицаите установили, че вчера по обяд 55-годишният маниак с инициали Р.И. решил да даде урок на хайванчето, за което се грижил. Завързал го за теглича на автомобила си и влачейки го, го закарал и изхвърлил в близко дере в селото. Днес кучето бе намерено живо с охлузвания по тялото. То е било откарано при ветеринарен лекар за оказване на медицинска помощ.

Случаят е докладван на дежурния прокурор в Районна прокуратура- Асеновград и по него е започната проверка за установяване на данни за престъпление по чл. 325 б от НК.


Източник: podtepeto.com
Редактор    преди 132 месеца
0
Райчо Димитров Иванов. Така се казва извергът, който стана център на внимание в последните два дни с кръвожадната си инквизиция- влачи с колата си кучето, за което се грижеше. Ядосал се на животинката и решил да й даде урок. Влачил телцето и по шосето извън селото, а зад скимтящото четириного оставали кървави дири, козина и парчета месо.

По чудо хайванчето оцеля и ще живее, а Райчо май не го чака нищо добро. Хванаха го от полицията, със сигурност ще последва и обвинение, а ние трябва да го сочим с пръст. Тъй като когато се отнесеш така към едно куче, от теб може да се очаква да го сториш и с човек. Райчо носи турското име Али и е популярен в село Тополово с редовни изблици на ярост с причина и особено без такава.
Magic    преди 132 месеца
0
Re: Изверг от Пловдив влачи куче с кола
Потресаващият случай на жестоко малтретиране на куче взриви социалните мрежи у нас. Райчо Иванов от асеновградското село завързал кучето на колата си и го влачил километри по пътя.Изтезаваното куче е намерено живо с охлузвания и разкъсвания по тялото. След преглед от лекар е върнато обратно на собственика му с предписание да го лекува. Не е ясно къде в момента е раненото животно.

Прокуратурата започна разследване, а полицията задържа за едно денонощие насилника Иванов, след което го освободи.
55-годишният Райчо Иванов от село Тополово решил да накаже кучето си. Завързал го за теглича на автомобила си и влачейки го, го закарал и изхвърлил в близко дере. По пътя останали кървави следи от кучето. Очевидци на жестоката гледка се опитали да го спрат, но мъжът им отговорил, че животното трябвало да се мъчи. Днес Райчо Иванов бе доста лаконичен преди да избяга от екипа ни.

В Тополово хората са разделение в мнението си- едните оправдават бившия водопроводчик на селото, а другите го упрекват. Доктор Орлин Ангелов от 2 години лекува кучета, претърпели насилие. И твърди пред Нова телевизия, че това е най-потресаващият случай, с който се е сблъсквал.

От прокуратурата в Асеновград е образувано досъдебно производство срещу Райчо Иванов за особена жестокост към животно. Ако вината му бъде доказана го грози затвор до 3 години и глоба до 5 000 лева.


Източник : БЛИЦ
Краси Петкова    преди 132 месеца
1
чл.325б НК – (Нов – ДВ, бр. 33 от 2011 г., в сила от 27.07.2011 г.)

(1) Който, като прояви жестокост към гръбначно животно, му причини противозаконно смърт, тежко или трайно увреждане, се наказва с лишаване от свобода до три години и с глоба от хиляда до пет хиляди лева.
Ronia    преди 132 месеца
0
Хората , животните и растенията са живи същества.,но няма живо същество по-жестоко от човека.!!! Този заслужава да го вържат за същата кола и да го влачат като това куче… Да направят същото, което той е направил ...
Редактор    преди 132 месеца
0
Влаченото на теглич на автомобил ловно куче от село Тополово е било върнато на извършителя и негов стопанин Райчо Иванов. Животното не е било прегледано от ветеринар, както предварително бе съобщено, установи проверка на "Монитор".

Униформен е направил опит полуживото куче да бъде прегледано и освидетелствано от ветеринарен лекар в Асеновград. Докторът отказал, защото нямал право да извършва такава експертиза и полицаят си тръгнал. Часове по-късно кучето е било върнато на собственика, който от неделя вечер е неоткриваем. Вчера стана ясно, че и кучето вече липсва.

"Изчезнало е кучето. Беше у дома, но или природозащитните организации са ми го откраднали, или е избягало през дупка в оградата." Това е казал Райчо на свой приятел, научи "Монитор". Извършител категорично е 55-годишният Райчо Иванов, който направи пълни самопризнания, уточниха от полицията. В петък следобед той се ядосал на кучето , което било мелез с гонче и което гласял за свое ловно куче . Животното обаче така и не можело да се научи да ловува, се оплаквал Райчо. То издушило кокошките му, посегнало и на съседски.

Райчо вързал през врата кучето си с въже и оттам – за теглича на колата си и потеглил. На изхода на Тополово спрял преди да излезе на пътя за Кърджали. Именно там го засякла Николета Ангелова, която подала сигнал в Animal Hope Plovdiv. Момичето пътувало за Гърция, поговорило с него и опитало да го разубеди, но не успяло. Озверелият собственик влачил животното и после го изхвърлил в едно дере край Тополово, където отвел по-късно полицаите. Те прибрали животното, което часове по-късно върнали обратно на извършителя Райчо Иванов.
Редактор    преди 132 месеца
0
Биха обвинен. Природозащитници нападнаха с ритници в Асеновград Райчо Иванов, който бе арестуван за това, че е влачил жестоко едно куче. Това стана в събота по обяд, когато 55-годишният мъж от с. Тополово, обвинен за смъртта на животното, бе изведен от сградата на съда на път за ареста.

"Изрод, дебил, убиец", развикаха се трийсетина природозащитнички. Една от тях успя да пробие полицейския кордон и да изрита Райчо два-три пъти в крака. "Така не се решават проблемите", опита се да я успокои полицаят. "Това е емоционална реакция", защити я доброволка от Стара Загора.
Иванов е обвинен, че на 7 юни завързал кучето си със сезал за теглича на форда си и го влачил близо 1 км, за да го накаже, защото изяло две кокошки. Три дни по-късно то умряло от раните си.

Прокуратурата в Асеновград повдигна обвинение за убийство на гръбначно животно по особено мъчителен начин на публично място. Съдия Стефка Пашова го остави в ареста.
"Деянието е извършено с особена жестокост на публично място. Кучето е имало разкъсни рани на лявата плешка, виждали се мускулите. От главата и устата течала кръв, липсвала кожа. Травмите са дълбоки. Краката на животното били разчленени от влаченето. Иванов го изоставил в храстите, не е положил грижи да облекчи страданията му", мотивира решението си съдия Пашова.
Редактор    преди 128 месеца
0
11 месеца условна присъда получи мъжът, който уби по особeно мъчителен начин куче в град Тополово, след като го влачи с автомобила си повече от километър пред очите на деца.

Райчо Иванов трябва да плати и глоба в размер на 1000 лева. Присъдата предизвика бурни реакции сред природозащитниците. Няколкодесетки от тях обсадиха сградата на съда в Асеновград.
Магистратите прецениха, че Райчо Иванов не е обществено опасен, страда от заболяване и е социално слаб, затова не бива да лежи зад решетките ефективно.

Източник: btvnews.bg
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.