Коя е най-здравословната храна за котки?

Силвия    преди 137 месеца
4
Според вас с какво е най-здравословно да храня моите котки, които са на средна възраст (едната е на осем години, а другите две-на шест), и ги отглеждам само в къщи?
Краси Петкова    преди 137 месеца
4
Каква наистина е правилната храна за котките?
Стремете се поне 50% от калориите да идват от консервирана мокра храна, тъй като водата е жизнено важна за предотвратяването на заболявания на бъбреците и на отделителната система.
Малко суха и малко консервирана храна.

Много хора разчитат само или основно на сухата храна, защото тя е по-евтина, по-лесна за съхранение и може да я оставят в купичката на котката цял ден, за да може да си хапва, без да се притесняват, че ще се развали. Тя също така помага на зъбите им, в зависимост от това каква марка/ вид е сухата храна.

Консервираната мокра храна помага за развитието на силни кости и мускули.

Моят ветеринар ми препоръча да използвам и двете, но на ден да давам не повече от половин консерва мокра храна.
Ветеринарна клиника НОВА    преди 137 месеца
4
Здрвейте,по отношение на храната ние също подкрепя...
Здрвейте,
по отношение на храната ние също подкрепяме горното мнение. Може да храните котките си и със суха и с мокра храна. Това, което е от значение е дали котките са кастрирани и от какъв пол са? Имали ли са здравословни проблеми, защото при определени състояния най-подходящата храна за тях е лечебната. Кастрираните котки имат по-бавен метаболизъм и е подходящо за тях да се хранят със сухи храни за кастрирани котки. Течностите, които са им необходими могат да получат директно от купичката с вода. Някои котки предпочитат да пият течаща вода и пият директно от мивката, което често остава незабелязано от стопаните. В гранулите от висок клас суха храни има правилно балансирани количества витамини и минерали, от които вашата котка се нуждае. Ако се хранят само със суха храна, това по-никакъв начин няма да повлияе лошо на организма.

Надяваме се да сме били полезни
Поздрави
Също така може да обърнете внимание на темперамент...
Също така може да обърнете внимание на темперамента на котките - по-игривите изхабяват повече калории и дажбата им може да е по-високо енергийна, докато по-ленивите могат да се задоволят с до 20% по-малко количество храна. И всичко естествено зависи от самото животно - ако обича домашно приготвена храна - и най-добре балансираните гранули може да останат настрана :)
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.