Колко често трябва да храните вашето куче?

Magic    преди 139 месеца
2
Колко често трябва да храните вашето куче?
Повечето експерти препоръчват да храните вашето куче по два пъти на ден – веднъж сутрин и веднъж вечер – въпреки че кученцата, които още нямат пет месеца трябва да бъдат хранени три или четири пъти на ден, или както е препоръчано от вашия ветеринарен лекар.

Докато повечето кучета ще започнат да ровят в купата с храна веднага щом я сложите на пода, вие може да откриете, че всъщност вашето ново куче не се храни чак толкова добре, поне отначало. В крайна сметка, то се намира в нов дом, с нови хора и може да е твърде нервно, за да се храни пълноценно. Ако при вас е такъв случаят, вие ще трябва да го обучите как да се храни според определен график.

Оставете купата на пода в продължение на десетина минути и след това я вдигнете, независимо дали кучето е яло. (Ако виждате, че кучето ви по принцип се храни по-бавно, този период може да бъде удължен на двайсет минути, но само ако виждате, че през това време то се храни и не е тръгнало да търси други развлечения.)

В следващия час за хранене, който е по график, поставете отново на земята купичката с храна и изчакайте само десет минути. Много скоро вашето куче ще се научи, че то трябва да яде тогава, когато му се предлага храна.
Това че храните кучето по определена часова схема не само установява някаква рутина, но и също така ви позволява да следите здравето на вашето куче. Ако то взима от храната която му давате през целия ден, вие може и да не забележите веднага дали се храни добре. Но ако по принцип то се нахвърля върху купата с храна веднага щом я поставите на земята, то веднага ще забележите, ако му липсва апетит, което често е индикация, че кучето не се чувства добре. Ако до няколко дни кучето ви не възвърне своя апетит, трябва да го заведете на преглед при ветеринар.

Друго предимство на редовното хранене по зададена схема е, че куче, което се храни по този начин, също така и се изхожда по график. Освен това, ако живеете в градска зона, оставянето на купа с гранули на земята през целия ден, може да привлече нежелани гости като хлебарки и мишки. Така че храненето в определени часове е в полза за всички.


Източник: Petfinder.com
Няма коментари
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.