Тарантулата ми седи върху топче паяжина и не мърда от там

steliiiiiiiiii    преди 139 месеца
0
Искам да попитам имам тарантула и в момента си е направила малко топче паяжина и седи въхру него и не мърда от там. А е малка все още и мисля, че е мъжки - от какво може да е това и дали е притеснително ?
Ronia    преди 139 месеца
0
Здравей Стели, паяците са студенокръвни същества, не създават собствена топлина. Провери дали температурата у вас е подходяща 21 - 26 градуса е ок.

Тарантулите могат да останат неподвижни много дълго време, понякога с месеци. Някои стопани са се притеснявали когато тарантулата им не се движи повече време дори дали не е умряла. Но това е нормално. Ако има стимул тарантулата може да се раздвижи дори веднага след това с невероятна скорост.

Ако тарантулата е болна или умираща крачетата и са свити под нея. Краката на тарантулата работят като хидравлика - ако има загуба на натиск краката се свиват под нея.
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.