Как да приуча кученцето да ходи по нужда на определено място

Боби Йорданов    преди 141 месеца
1
До сега винаги съм гледал куче в апартамент. Сега имам кученце, което ще живее на двора. Той е малък, но целия двор е "миниран" с неговите изпражнения. Чистя редовно, но не знам как да го накарам да ходи в края на двора, където би било по-подходящо и ако е на едно място ще го почиствам по-лесно.
Моля за съвет
Асен Аролски    преди 141 месеца
1
След като почистите "минираното" място занесете част от изпражненията на определеното от вас место. След което заведете там вашето кутре, за да види и разбере къде точно му е позволено.
Трябва да знаете, че кутрето трябва да има винаги бърз и свободен достъп, до определеното от вас место, за да може да отиде без проблемно.
Разбира се, докато свикне ще се изпуска и на неподходящи места, но не бива да крещите на кучето си, а просото да изчистите и да занесете кученцето до определеното место.
Може при системно ходене по нужда, навсякъде но не и на определеното място, да се скарате на кутрето, но задължително тонът с който му говорите, в никакъв случай не бива да стресира кученцето, и то да получи страх от вас. Затова когато се скарате, използвайте малко по висок тон, заповеднически, но доброжелателен, и винаги водете кученцето до определеното от вас място.
Успех !
Милена Русева    преди 141 месеца
0
наистина помага това,моето го научих по този начин а няма 3 месеца:) успех!
zulender    преди 141 месеца
0
Чух че имало препарат, с който като напръскаш и кученцето после отива там да си върши работата.
Някой има ли повече информация по този въпрос? Работи ли, как се казва, какви марки има?
Асен Аролски    преди 141 месеца
0
Такива препарати, са на базата на кучешка урина. Ще се въздържа от имена на марки и тн. Но най - добрият метод е с миризма на кученцето. Няма по - добър. Защото тази миризма е на кутрето, то я познава и много по - лесно привиква.
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.