Българско Овчарско Куче-Помощ

monity_1999    преди 145 месеца
2
Българско Овчарско Куче-Помощ
Баща ми ми подари Българско Овчарско Куче за по-миналата Коледа(2010). Тя порасна, беше много добра, изпълняваше много команди и беше много умна, но за съжаление началото на февруари тази година(2012) се случи инцидент и я загубихме. Всички много тъжахме за нея, но най-вече аз.Не исках да ям и постоянно плачех. Един ден тати ми каза да отида до гаража.Той ми беше взел ново куче. Беше на 3 месеца. Пак БОК(Българско Овчарско Куче). Това беше историята, а сега към проблема.
Кучето порасна и сега е на почти 5 месеца. Гледаме я на село, защото за тази порода кучета е необходимо много пространство.Тя е здраво, умно и щастливо куче.
Проблемите е, че...гони кокошките и дори се спуска да ги яде. Искахме да е пусната на двора и да не е на кайшка, но тя ни принуди да я пускаме само през нощта.С баща ми се пробвахме да я отучим от този гаден навик по най-различни начини, но никой от тях не помага.Много искам да не го прави, защото татко каза, че ако продължава ще я ... ще я... продаде
Много ви моля да ми помогнете, защото не знам вече как да я отуча от този навик, а толкова съм превързана към нея, че не знам как ще преодолея това, да я продадем. Моля Ви! Помогнете!
Дайте ми съвет, защото вече се паникьосвам.
Предварително Благодаря. Не знам дали тук е мястото за тази тема, но не намерих друго подходящо място.
Magic    преди 144 месеца
0
Здравей!
Дано още кучо си е при вас!
Мисля за следното: какво му давате да яде? Може би не му харесва и затова налита на кокошките?
Ако му се даде кучешка храна те нали миришат по специален начин да им харесва много? Опитали ли сте?
monity_1999    преди 144 месеца
0
Помолих тати да ми даде лятната ваканция за да я науча и той прие.
А за храната: Сутрин и даваме гранули, а вечер и правим каша. Миналият месец яде много агнешко (задължително сварено). През 2 седмици имаме 1 ден глад (само вода). Яде много лакомо и според мен и харесва.
stormer    преди 144 месеца
0
Има някакъв проблем в сайта. Писах ти дълъг отговор и той изчезна преди да го публикувам...
Писал съм на администраторите и като го оправят веднага ще пиша пак...
monity_1999    преди 144 месеца
0
Няма проблем. Ще почакам!
stormer    преди 144 месеца
0
Да ти разкажа, като бях дете имах куче, с което имахме същия проблем.
Беше с нас откакто бях на 2 и понеже беше голямо овчарско куче и много послушно даже яздех и на гърба му, как ме е търпяло не знам.
Аз го глезех много, сутрин му купувах баничка на Шаро (после се оказа, че е женско и не съм знаела и било Шарка ;) , но заминах за ваканцията за месец и вече не го бяха хранили с всякакви вкусотии и той, опс тя, започнала да гони кокшките на съседа. Минало се така няколко дни и той я застрелял с пушката си :( Не мога да ти опиша колко страдах и до днес никога няма да забравя първото си куче в живота.

А защо един ден на глад ???
Аз съм готов ако кажеш да ти изпратя храна от тези сочните, а не гранули да опиташ дали ако яде от нея ще се интересува пак от кокошките. Дали е ловния му инстинкт или е просто много лаком за ядене?

PS много е красива Шарла !
monity_1999    преди 144 месеца
0
Много съжелявам за кучето ти!
Защо един ден пълен глад? Имам приятел, който отглежда БОКове и той ми каза, че ще е добре да я държим на един ден пълен глад (само вода заради жегите). И във други форуми съм чела, че е добре. И ветеринарят ни каза че е добре.
Ralitsa    преди 142 месеца
0
Здравей, моето куче е смесица между ловждийка и българска овчарка (размерите са на овчарката ,а козината къса).Също живее в къща на село и като беше малък постоянно гонеше петела на съседа ,който кацаше (а понякога и прелиташе) оградата. Единственото спасение за петела,а и за кучето бяха разходките навън из гората и полето, както и го научих да гони врабчета. Не знам дали това ще ти помогне много ,но според мен твоето куче е още много малко и му се играе( вижда в кокошките не храна ,а играчка). Примерно моят "красавец" все още като иска да си играе ,а никой не му обраща внимание почва леко да хапе. Колкото до дресирането, не съм специалист,но моето куче го подхванах когато беше на 4 години, сега е на 6год. и знае най-важните команди- стой, седни, направи кълбо, дай лапа, легни и най-важната сред тях е "НЕ"- използваме я винаги когато реши ,че в играта си може да се изправи върху нас ( вече е около 45 кг. и спокойто може да ни събори на земята)или се захвани с нещо,което му е забранено.
Успех с твоето куче,но предупреди баща си, че дресировката няма да стане за лятото, с тази порода трябва търпение ,много игра ( разходка) и никога не посягай да го удряш(най-много го тупни лекичко по носа)!
П.С. намери му занимание- да пази, да души, да рови ,да гони( вземи един парцал и му го развей под носа, така че да го накараш да скача , изморявай го по-често)
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.