13 малки неща, които правя, защото имам котки

Лилия Антонова    преди 143 месеца
2
13 малки неща, които правя, защото имам котки
Току-що си мислех за всички онези малки неща, които правя всеки ден, защото имам котки. Нямам представа, защо се замислих за това, но е вярно: ние, любителите на котки наистина правим много неща, без дори да се замисляме за това, а хората, които нямат котки, не ги правят.

Ето някои от нещата, които върша, без дори да мисля, че ще пропусна нещо или че по някаква причина няма да се налага да ги правя отново:

1. Веднага щом сутринта се изключи алармата, аз отивам да хвърля един бърз поглед на моите котки. Ако някоя не си е в легълцето, я викам, потупвам леглото, за да ме разбере, че искам да легне там, и продължаваме с дрямката.

2. Мия си зъбите, заедно с Пимп, на мивката в банята. Когато съм готова, оставям водата да тече или просто да капе леко, така че той да може да си вземе сутрешната порция вода от чешмата.
3. Излизам от банята и срещам Мо, който както обичайно се върти около килера, и винаги ме чака там. "Да направим малко кафе!" казвам аз всяка сутрин, и двамата се запътваме към кухнята.

3. Слагам си грим на мивката в банята, като Мо ми прави компания. Предполагам че е негов ред да стои до мен по това време.

4. Винаги давам на Пимп някакво лакомство, преди да изляза от къщи. Ако случайно забравя, той тича до мен на вратата, когато ме види, че тръгвам и ме поглежда с този молещ "кучешки" поглед, мяука и се спуска към кухнята. Аз разбира се, тръгвам след него.

5. Уверявам се, че съм видяла и Пимп и Мо, преди да тръгна към врата и че съм казала довиждане на всяка от тях поотделно.

6. Оставям празни кутии да се търкалят из къщата по цели месеци, защото котките ги харесват. (Ето до мен сега има три броя, всичките различен размер.)

7. Никога не мога да седна сама на дивана, или където и да било другаде всъщност. В скута ми винаги стои или Мо или Пимп, или пък са се гушнали до мен, или точно ме обикалят, за да си намерят по-удобно местенце около мен, където да се настанят.

8. Когато вечерям, давам на Пимп по едно малко парченце почти от всичко (само от нещата, които не са лоши за него разбира се). Той така ми се моли, получава това което иска, и отива спокойно да си легне.

9. Винаги оставям някаква дреха на пода, защото Мо обича да си носи играчките там. Риза, панталона от пижамата (това определено е любимата му дреха),чифт къси панталонки … той наистина много обича да носи играчките си и да ги оставя в дрехите ми.

10. Не закачам украшения, които да са близо до долната част на коледна ми елха :)

11. Винаги се уверявам, че краката ми са съвсем сухи, преди да изляза изпод душа, защото знам, че там ме чака Мо, готов да се погали около мен, и да ми остави малко котешка козина. Ако по мен все още има някаква останала вода, котешката козина се лепи толкова лесно!

12. Никога не оставям някъде чаша пълна с вода. Това означава, че все едно подканвам някоя от котките да завре нослето си там и да събори всичко.

13. Всяка вечер, преди да си легна, винаги казвам, "Кой е готов за лягане?" и двата котарака Пимп и Мо тръгват с мен към спалнята. Което е страхотен начин за приключване на деня!
Има ли някакви неща, които правите, само защото имате котки? Някакви малки неща, които съпътстват обичайните ви рутинни действия, които забелязвате, че ги правите всеки ден, специално за тях? Споделете го в коментарите!Източник: catster.com
Всичко за животните    преди 80 месеца
0
Как да направя такава статия под такъв вид?
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.