Let's adopt!България за спасяването на животно в беда!

rusata1    преди 148 месеца
0
Много хора даже бих казала повечето не смятат за своя отговорност да помогнат на бездомни и/или пострадали животинки в беда.Има една малка част,които не могат и не искат да останат безучастни,те не биха могли да видят напр.блъснато от кола куче и да го подминат.Те биха искали да направят нещо и да поемат отговорността за това.Ако вие сте от тази малка част хора,имайте предвид че спасяването дори само на една животинка коства определено време и финансов ресурс.Ако не си давате сметка за това ,то вие просто искате да прехвърлите отговорността към хора които и без това са вече доста претоварени.
Но ако желаете да направите тази жертва ето няколко насоки за това какво трябва и не трябва да правите при спасяването на някоя беззащитна животинка,дадени от Let's Adopt България.

1.Приберете животното у дома си!
Ако сте решили наистина да помогнете това не би трябвало да ви притеснява.

2.Заведете животното на лекар!
Както вече бе споменато,спасяването е свързано с известен финансов ресурс и трябва да сте готови за това в името на доброто бъдеще на животното.

3.Снимайте животинката с хубав фотоапарат!
Добре е снимките,които направите да са с добро качество за да се вижда добре животинката.

4.Направете албумче със снимки и ги качете в профила си във Facebook!
Сложете в албумчето максимум 15-20 снимки,добре ги подберете по качество,слагайте по-интересните и по-забавни снимки.

5.Намерете всички групи,сайтове и форуми за помощ на животните!
Посветете една вечер от живота си и разровете интернет и Facebook за такива.Публикувайте кратка история на спасеното животно заедно с линк към албумчето му във всяка група,сайт и форум.

6.Въоръжете се с търпение!
Вашето животно си има точен човек.Този човек може да не влезне в интернет тази вечер,тази седмица или този месец.Но рано или късно точния чифт очи ще погледне в очите на спасеното от вас животно и ще прехвръкне искра.Ежедневно виждаме как става това, така че имайте вяра.

7.Въоръжете се с постоянство!
Виждали сме обяви на животни,чиито спасители публикуват седмици,дори месеци наред преди да се намери осиновител.Затова публикувайте,публикувайте и публикувайте.

8.Намерете временен дом!
Ако имате основателна причина да не можете да задържите животното у вас,намерете му временен дом.Впрегнете всички ваши приятели,познати и роднини за да осъществите това.Временния дом трябва да приемат животното и да знаят че може да поостане повече.

9.Свържете се с организация!
Ако организацията има капацитет,тя може да разпространи обявата така че да я видят повече очи.Всички организации у нас се състоят от доброволци,те не са на заплата имайте впредвид това когато се свържете с тях.

10.Желателно е да не се свързвате с организация преди да сте свършили всички тези неща.В противен случай просто прехвърляте топката.Ако сте направили всичко от горепосочените неща на дадената организация ще и е по-лесно да помогне с намирането на дом.

Помагайте на животните те разчитат на нас!
Няма коментари
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.