Проблемно поведение на Джак Ръсел.

Господинова    преди 74 месеца
0
Здравейте!
Имам Джак Ръсел на 1 година и половина. Всичко при него е наред освен това, че от около половин година започна да хапе. Най-лошото е, че хапе хора от дома ни. Майка ми, приятелят на майка ми, баба ми, все хора покрай които е израстнал. Единсвеният непотърпевш съм аз. Не разбираме какъв е проблема, не е наплашен, не е тормозен, не е бит ... не знам какво да правим с него, не знам как да се справим с тази негова агресия. Четох много в интернет за видовете агресия и не мисля, че той проявява описаните там симптоми на "агресивното куче". Четох някъде и за кастрацията като вариант, не искам да го кастрирам, но ако това ще го направи по-уравновесен ...
Обичам безумно много кучето си, не искам да се разделям с него, но не мога и да гледам как хората около мен се страхуват да не бъдат нападнати от него.
Ще съм благодарна ако ми дадете някакъв съвет.
Няма коментари
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.