Помощ за зъбен проблем на чинчила

Avakumov    преди 89 месеца
0
Здравейте! Преди повече от месец моята чинчила (Пижо) намали приема на храна и започна да губи тегло,и я заведохме на ветринар с жена ми. Там му направиха ренгенова снимка и казаха че има прорастване на кътниците(молари) и ако не прояде нормално ще се наложи да го оперрират(да му изпилят зъбите под анестезия).
Въпроса ми е някой сблъсквал ли се с този проблем с неговата чинчила и къде е най удачно да го заведем за манпулацията?Знаем че е рискова и може да не се събуди след упойката.
От София сме.
Декавет    преди 89 месеца
0
Здравейте. Това е често срещан проблем при тези животинки и ако колегите са Ви казали, че трябва да се подрежат и изпилят зъбите е добре да го направите. Зъбите ще продължат да растат и могат да причинят образуването на абсцеси и инфекцията може да достигне и мозъка. Във всяка по-голяма клиника, където са оборудвани с анестезиологична апаратура ще извършат интервенцията. Винаги има риск от упойката, но ако животното не се храни и слабее ще продължи да се измъчва. Надявам се да се оправи.
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.