Antonia преди 153 месеца
0
киви  и Ай-ай (Daubentonia madagascariensis), наричан още мадагаскарска ръконожка

tony@designpicnic.com - преди 153 месеца
от Уикипедия, свободната енциклопедия Ай-ай (Daubentonia madagascariensis), наричан още мадагаскарска ръконожка, е полумаймуна единствен съвременен представител на инфраразред Chiromyiformes и монотипичното семейство Ръконожки (Daubentoniidae).
tony@designpicnic.com - преди 153 месеца
Още едно киви и мадагаскарска ръконожка, каквото и да е това.
tony@designpicnic.com - преди 153 месеца
Физическа характеристика Преди години смятали ръконожката за гризач от семейство Катерицови. Едва през 1860 г. станало ясно, че ай-ай всъщност е тясно специализиран вид лемур. Тялото му е дълго около 40 см., а опашката 60 см. Интересен при него е третият пръст на предните лапи. Той е силно удължен и тънък, като изсъхнал. Предназначението му е универсално, като на джобно ножче (откъдето идва името ръконожка); служи на ай-ай за лов на ларви, хранене, почистване и дори за пиене, като топва пръста си във водата, изважда го и бързо го облизва, после пак го топва, облизва и т.н. Друга особеност на ай-ай са зъбите му. Кучешки липсват, а четирите резци (по два отдолу и отгоре) са много добре развити, без корени и растат през целия му живот (като на гризач).
Още снимки
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.