Индия и Сао Пауло забраниха тестовете върху животни

Magic    преди 123 месеца
0
Властите в Индия официално забраниха всички експерименти с животни за тестване на почистващи, избелващи, перилни препарати и козметични продукти.

"Отнасяйки се с уважение и грижа за животните, ние ще сме в състояние да си изплатим дълговете, които имаме към природата", изказа мнението си Манека Ганди, политик от Бхартия Ганди, една от двете най-големи партии в Индия. Същевременно тя е еколог и активист за правата на животните и е най-големият поддръжник на промените в закона.

В края на януари тази година експериментите с животни бяха забранени и в бразилския щат Сао Пауло. Според новото законодателство, ако някоя институция или изследователска лаборатория наруши забраната, ще бъде глобена с 435 000 щатски долара на животно.

Същевременно в САЩ и Великобритания активисти за правата на животните биват преследвани от властите и им се налагат присъди от 3 до 10 г. затвор при участие в кaмпанията "Stop HLS". Hunting Life Sciences (HLS) e лаборатория за експерименти с животни, където ежедневно по зловещ начин умират по 500 животни, сред които кучета, котки, зайци и примати. Методите на преследваните активисти за правата на животните варират от информационни кампании, мирни протести, петиции и демонстрации пред офисите на компанията до акции, като освобождаване на животни от лаборатории и заплахи за разкриване на репортажи със скрита камера или класифицирана информация, която крадат HLS.


Източник: offnews.bg
Няма коментари
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.