Любимците ни през Коледните и Новогодишни празници съвети

Редактор    преди 126 месеца
0
Любимците ни през Коледните и Новогодишни празници съвети
Празниците са чудесно време през годината – празнични вечери, партита, гости, подаръци, светлини и много повече. А Вашия любимец през това време, какво може да направите за него?

Гости в къщата

Разходете добре кучето си преди да дойдат гостите, колкото повече енергия е изхабило, толкова по-добре!
Вашето кученце може да е нервно около непознатите в дома му. Бъдете мили и внимателни, когато имате гости, раздвайте лакомства и измислете някакво забавление за него, така че то да може да се отпусне да безопасно разстояние.


Времето на ваканции

Някои хора работят по 8 часа, а после отиват на празнична вечеря или парти. Но не забравяйте грижите за Вашия любимец, защото той има нужда от Вашето внимание всеки ден и не разбира нищо от празници. Намерете приятел, който да Ви замести когато сте претоварени.

Коледната елха и украса

Не може да очаквате от Вашето куче и котка да не се вълнува от елхата и нейната украса и всякакви инциденти са възможни ако не вземете мерки. Сложете я на такова място, че рисковете да са минимални.
Може да я напарфюмирате с някой парфюм, който не Ви е толкова скъп, тъй като повечето животни са чувствителни към силни миризми и това също може да опази елхата за няколко дни.

Някои хора нямат растения вкъщи, но си взимат красивата "коледна звезда" , внимавайте къде я поставяте, защото любимеца Ви може да реши да я опита и това да доведе до повръщане. На места където искате да е украсено и има риск любимеца да се докопа до гирляндите е добра идея да използвайте хартиени украшения, а не такива от изкуствени материали.

Подаръците

Очевидно е , че не трябва да оставяте подаръци, на места където кучето Ви може да ги открие или го обучете да не си играе с тях.


Свещи и камина

Рабзира се, животните се пазят инстинктивно от огъня. Въпреки това имайте едно на ум! По-добре не оставяйте четирикракия си приятел сам в стая с горяща свещ!


Опасности навън

Една от най-опасните отрови за домашните любимци антифриз е особено разпространен през зимните месеци. Поради сладкия си вкус той е много апетитен за кучетата и котките и те с охота го поглъщат. Ако имате и най-малкото съмнение, че домашния ви любимец е погълнал антифриз веднага се свържете с ветеринарен лекар, тъй като това отравяне протича изключително бързо.

Опасност през този сезон има и от измръзвания – както локални на уши и крайници така и цялостни. Особено чувствителни са късокосместите породи.

Пожелаваме Ви Весели празници на Вас и Вашите любимци! :) 
Няма коментари
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.