С какво да храня малко зайче?

Мира    преди 126 месеца
0
Здравейте,
имам зайче от две седмици. Изчетох какво ли не отглеждането на зайчетата, но надсякъде информацията е различна. Зайчето ми е декоративно, но тъй като го взех, защото беше снимано в една реклама и след това оставено за отглеждане в офиса на продужнтската компания, която засне рекламата бих искала да попитам кои са най-достоверни?
Сега му давам гранулирана храна за зайчета бебета до 6 месечна възраст и сено - така ми казаха в зоомагазина. На някои места четох, че може зеленчуци ако са домашни, на други места, че не трябва никакви зеленчуци до като не стане на 6-7 месеца.
Бивет    преди 126 месеца
0
В зоомагазините има храни за мини зайчета джуниър формули. Зайчето задължително трябва да яде сено всеки ден.
Magic    преди 126 месеца
0
Сеното е един от най-важните елементи за заека!
Може да се дава в неограничени количества през цялата година,както на малките зайчета, така и на възрастните зайци. Сеното помага погълнатата козина да премине през червата и да поддържа мускулите им в добра форма,помага на храната да премине през червата
Milena Zlatarova    преди 126 месеца
0
Пълноценното хранене на едно декоративно зайче не е никак трудно. Храните, продавани в зоомагазините (гранулирани 40%) и сено задължително(60%) от дневната дажба. Може да се дават пресни зеленчуци и плодове, но да не се прекалява с тях и да не са росни, мокри, влажни, защото бързо ферментират и се натрупват много газове и се получава дискомфорт на животното. Може сухар, но не в огромни количества. Клонки - върбови, сливови, ябълкови. Плодове от ябълка, но леко завехнали. Ако животното е свикнало само на суха храна, не бива рязко да му се предлага нещо сочно, защото ще се наяде, като за последно и може да се получи неприятно раздуване на червата, диярия, болка и понякога смърт. Затова всичко в умерени количества. Прекаленото разнообразие понякога води до поява на капризен апетит и последваща невъзможност на стопанина да нахрани животното си, защото на него може да му се яде череша но да получава ябълка в паницата и няма как да си каже. За това се придържайте към готовите храни, плюс добавка на сезонни, завехнали зеленчуци в малки количества. Марулите нямат особена хранителна стойност, а зелето е силно газообразуващо
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.