Защо кучетата ядат трева?

Редактор    преди 128 месеца
3
Защо кучетата ядат  трева?
Чудили ли сте се защо Вашето куче,  щом излезете навън и понякога започва да яде трева? 
Кучетата са всеядни, но те не са типични тревопасни.  Тогава какво ги кара да ядат трева, на първо място?


Гадене/стомашно разстройство

Има много теории, но ветеринарите изглежда подкрепят идеята, че кучетата често ядат трева поради стомашно-чревни смущения.  Обикновено от изгълтването на големи  снопове трева, лигавицата на храносмилателната система е раздразнена от остриетата и кара кучетата да повръщат.  Никой не обича да повръща,  но мисля, че всички ние можем да признаем, че понякога когато ни е много лошо  ни кара да се чувстваме малко по-добре.  Кучетата, които ядат трева, за да се излекуват от гадене обикновено имат някакъв стомашен проблем  или възпаление.  Тогава нашите четириноги приятели се справят сами като пасат трева.


Силен Глад

Някой вярват, че кучетата могат да бъдат прекалено гладни или им липсва правилното хранене.  Ако храните кучето си с достатъчно храна, опитайте се добавите някои пресни храни, като зелен фасул на пара към неговата диета, за да допринесете за осигуряването на повече фибри и усещане за ситост. Зеленият фасул не съдържа почти никакви калории,  така че кученцето ви няма да чувства, че качва каквито и да е излишни килограми. 


Тревата е вкусна!?

Друга теория е може би самата истина, че някои кучета просто обичат да ядат трева. Някой просто се отегчават да лежат и започват да си похапват.   Може дори да откриете, че вашето куче предпочита определени видове трева, пред други.  Кучетата обичат да ядат, и са еволюирали да се хранят с най-различни храни, които им се предлагат.  Тревата може да е част от тази диета, в един определен момент. 

Въпреки, че може да има неясни или недоказани причини,  за това защо нашите кучета ядат трева,  мисля че е безопасно да се каже, че ние имаме някои идеи, които изглежда да са разумни отговори.   Ако обаче любимеца Ви постоянно повръща,  може би е време за проверка при ветеринар.  Но като цяло кучетата са си кучета.  Понякога това включва ядене на трева,  а понякога не.  


Няма коментари
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.