Класация на породите кучета по интелигентност и 7мо място от 133 породи за Американски Стафордшир Териер!

Jordan Staff    преди 128 месеца
1
Класация на породите кучета по интелигентност и 7мо място от 133 породи за Американски Стафордшир Териер!
В интернет попаднах на една книга - написана от психолога Стенли Корен, тази новаторска (и спорна) книга класира 133 породи по "работен интелект", т.е. по тяхната способност да разбират и следват командите Ви.

Корен смята, че докато всички породи имат определени качества, всички породи не са еднакви по отношение на тяхната интелигентност и психически умения.
Той е анкетирал над 200 съдии по послушание, 60 ветеринарни лекари, както и безбройните преподаватели по подчинение.

Техните отговори са в основата на този уникален списък на умните (най-податливите на дресировка) породи, и най-глупавите (най-трудните за дресировка) породи.

Класация по интелигентност

1. Aфенпинчер
2. Афганска хрътка
3. Еърдейл териер,
4. Акита
5. Аляски Маламут
6. Aмерикански фоксхаунд,
7. АМЕРИКАНСКИ СТАФОРДШИР ТЕРИЕР!!!!!!!!!!
.......133!!!!!!!!!!!!!!!!

Корен бързa да отбележи, че съществуват големи индивидуални разлики между отделните кучета. Дори и при най-умните породи, определени индивиди, просто не показват капацитет да учат или да се поддават на дресировка, докато и при най-глупавите породи, някои кучета работят много добре.

Много зависи от човека, който обучава кучето. Добрият дресьор може да направи много с всяка порода. За него работата е удоволствие, когато се занимават с кучета с висока работна интелигентност и послушание!
Няма коментари
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.