Какъв папагал да си взема?

Деора    преди 131 месеца
0
Здравейте! Много бих искала да си имам папагалче. Бих искала да е такъв, който да го уча на думички и да може да казва нещо.
Кои породи бихте ми препоръчали и какво да очаквам за гледането после и грижата?
stormer    преди 131 месеца
0
Всеки папагал може да проговори, включително и вълнистите папагалчета. Но също така нямаш никаква гаранция , че какъвто и да си вземеш ще проговори. Всичко е много индивидуално. Ако не проговори прецени дали искаш папагал?
Magic    преди 131 месеца
0
Чувала съм, че породата папагали Жако се научавали по-лесно да говорят, но нямам опит.
А има ли значение мъжки или женски , в смисъл от пола зависи ли дали ще говори повече или по-малко?
stormer    преди 131 месеца
0
За проговарянето има жака, които никога не проговарят и вълнисти папагали на които не можеш да им затвориш устата :)
Относно пола дори някой хора твърдят, че мъжките говорели повече, но е мит - чувал съм за женски, които са много по-разговорливи от от мъжки.
Лилия Антонова    преди 131 месеца
0
За първи път чувам, че тези най-малките и най-популярите вълнисти папагалчета можели да говорят? Толкова хора познавам, които са гледали и нито едно никога не е говорело...
stormer    преди 131 месеца
0
папагалът Митсо спечелва втора награда на конкурса на Animal Planet за най-сладък домашен любимец
Деора    преди 131 месеца
0
Чудя се дали да не си взема 2 , за да не са самотни и да си правят компания?
А как да разбера като купувам папаглче на каква възраст е? Казаха ми, че ако е малко ще свикне с мен повече , отколкото ако е възрастен папагал...
stormer    преди 131 месеца
0
Не е добра идея! Ако си вземеш два вълнисти папагала има опасност:
- Да се окажат от един пол и като съзреят да не се разбират.
- Да са мъжки и женски, но да не се разбират и да се бият като станат по-големи (и при папагалите е като при хората любов :)
- Може и нито един от двата да не проговори, защото ще си общуват понежду си, а не с теб
Виж ако искаш да имаш папаглчета, които са двойка и евентуално пиленца е друг въпрос...
Деора    преди 129 месеца
0
Разучих много за вълнистите папаглачета, обаче все пак искам по-голямо! Според отгворите до сега май е най-добре Жако, а други ? Препоръки откъде да го купя и колко струва приблизително някой знае ли?
Галина Стоева    преди 129 месеца
0
Здравей Деора,
аз имам Жако и по принцип са доста интелигентни и се научават на много неща. Дали един папагал такъв ще говори или не зависи от средата - затова жаката в зоологическата градина не говорят, ами просто не чуват реч непрекъснато. То и дете, ако живее само в гората, едва ли ще проговори български. Но когато са в домашна среда те се научават, искаш или не, така че дори трябва да внимаваш какво говориш, не е необходимо ти да го учиш специално. Те не само запомнят какво се говори, както и звуци, но ги имитират с абсолютна точност и ги използват в точния момент. Например - слизаш до колата си и още преди да си отворила, папагала издава звука на алармата ти :) Подобно на децата бързо усвояват псувни, викове и други емоционално заредени изрази :) Най-добре е да го вземеш от малко, привързват се и не обичат много непознати. Психологията на тези папагали е доста сложна, така че се нуждаят от внимание и любов и да са свикнали със средата. Случвало се е да изпада в депресии (падна от клона на който седеше, защото си го изяде сам). Моят е див, в смисъл внесен е в България, но има развъдници и животните от тях са по-дружелюбни. Доколкото знам са скъпички, нямам идея в момента колко, говоря за трицифрени-четирицифрени числа. Последно гледах една АРА, която струваше 5 000 лева, но пък са много красиви и игриви:) Трябва да знаеш, че си е голям ангажимент, но пък са страхотни и забавни. Понякога като гледаме телевизия се смее с нас и всякакви други щуротии :) Не знам дали има някъде форум или клуб на хора, които гледат такива папагали, ако намериш такъв може пък да ти кажат и други полезни съвети :) Успех :)
Aleko    преди 129 месеца
0
Най-добре да започнеш с вълнисто папаглче (аз имам такива и освен, че се гледат лесно е истинско удоволствие да съм с тях, да ги видиш само как ми се обясняват, как кацат на ръката ми, за да се къпят на чешмата и изобщо са супер, мисля че ги подценяваш) :)
Ако все пак искаш друго помисли и за малък Александър
Жако са страхотни, но освен, че са по-скъпи мисля, чеса за по-напреднали в отглеждането на папагли хора. Чувал съм, че били с интелекта на 5-годишно дете. Изискват повече внимание и специално отношение
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.