Обувки ще пазят лапите на полицейските кучета в Германия

buch    преди 133 месеца
1
Обувки ще пазят лапите на полицейските кучета в Германия
Полицейските кучета в Германия ще получат обувки, които да предпазват лапите им от счупени стъкла по време на бунтове и на местопрестъпления. Решението за обуването на кучетата идва след като пилотен проект се оказа много успешен, съобщи сайтът на британският в. "Телеграф".

Защитните обувки се прикрепват с велкро. Те са покрити със специален тънък материал, който предпазва от порязване. Изпробвани са с голям успех от 12 полицейски кучета.

"Това не е модна прищявка, а предпазна мярка", каза водачът Томас Шулте. "Лапите на кучетата са много чувствителни и лесно се нараняват. Животните се порязват по счупените стъкла. Лоша порезна рана може да извади от действие полицейско куче за шест месеца".

Най-трудно по време на изпитанията е било да убедят кучетата да не свалят обувките от лапите си. Отначало те веднага се се опитвали да ги махнат със зъби. Свикнали са с обувките за около две седмици.

източник:  24chasa.bg
Няма коментари
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.