Евтаназия или не? трудно решение за приспиване на болен любимец

Краси Петкова    преди 133 месеца
0
Котката ми е на 15г. и разви тумори на млечните жлези. Направихме всички изследвания , за да я оперираме, но за най-голямо съжаление сме закъснели и вече лекарите предвиждат само фатален край след операция.
Тя не се храни и не пие вода по собствено желание. От вчера е на системи и се надяваме да започне да яде сама, но вече не ми се вярва. Някои от лекарите в Св.Антим казаха, че не я боли, а други пак от същата клиника, че няма как да не я боли и сложиха болкоупсокоително. Което даваме сутрин и вечер.

Толкова ми е мъчно на всички в семейството, как се стопи пред очите ни. Дъщеря ми предлага да я евтаназираме, за да не се мъчи. А аз се колебая, чакам лекаря какво ще каже. И въобще не съм сигурна ...

Ако разберете, че вашия любимец е неузлечимо болен и се мъчи бихте ли го евтаназирали ? Смятате ли, че това е убийство или спасение?
stormer    преди 133 месеца
0
Това е безкрайно тъжна тема
Мисля, че по - разумното е да се приспи ако се мъчи, но знам , че е ужасно трудно решение
Когато преди време моята Маци имаше рак - а няма лечение тая гадост ... И на мен би ми било ужасно тежко да го направя. Това е героизъм и стрес, за който няма съвети.

Моята котка имаше също рак на млечната жлеза. Беше си игрива, гальовна и никакви симптоми освен бучката, която открих и започна да расте изумително бързо. Заведох я на ветеринар, направихме всички изследвания и като се разбра, че няма разсейки лекаря каза, че най-добре да я оперира. И аз си представях, че щом е така вече сме я спасили, но уви. Стана така, че живя само седмица след операцията и умря в големи мъки. Не съм спирал дълго след това да си задавам въпроса трябваше ли да го правим... Трябваше ли да я подложим на тези мъки, след като така и така и е било писано вече да не живее? Мисля, че можехме поне още да я оставим да поживее още малко, а когато се наложи да я преспим.
Шимон    преди 133 месеца
0
Аз смятам, че не може да взимаш такова решение вместо някой друг. Човек може да избере ... той да си реши ако е тежко болен и да поиска да му спрат системата и да ти каже - не ми се живее вече. Но как да разбереш какво иска твоето животно?

Това е убийство... и е божа работа, а не на хората да решават

Както не мога да взема решение за никой човек колкото и болен да е да му спра системата, така и не мога да взема решение да убия моя домашен любимец.
Дори да си изплача очите и да ми е безкрайно мъчно - това е живота. Котката ви е на 15, живели сте заедно и в хубави и в лоши времена. Нали има лекарства , за да не усеща болката ?
Ако издъхне в ръцете ми ще я прегърна , а после ще и изкопая гроб и ще се разделя с нея и ще си спомням винаги прекрасните моменти, които сме имали заедно. След като сте си взели домашен любимец , който не е костенурка е било ясно, че рано или късно ще се стигне до някакъв такъв момент...

Така му било писано на котенцето, дайте й колкото се може повече любов в последните дни
И не ви се меся, представям си колко ВИ е трудно, искате мнение и споделих моето
Редактор    преди 133 месеца
0
Предавам мнението на Svetla Koleva от нашата фейсбук страница:

Най-хуманното, което може да направите е да я приспите. Пред вашата скръб и пред нейните болки - евтаназията е за предпочитане!
Aleko    преди 133 месеца
0
Краси, преди години имах такъв случай и родителите ми искаха да я приспим, а аз не давах и дума да се издума и не позволих. Мислех си до последно , че може да има шанс, че може би е и добре да си е по естествен пък ... но като го гледах непрекъснато ми се късаше сърцето.
Накрая краят беше толкова тежък, че ако можех да върна времето назад не бих се поколебал, котенцето ми умря с големи мъки.
Евтаназията не е убийство , а милосърдие !
А при мен имаше и някакъв шанс да се оправи, а при вас до колкото чета няма такава възможност
Според мен говорете с лекаря и вижте какво ще ви каже. Ако според лекаря го очаква само мъчителна смърт - по-добре го приспете животинката
Краси Петкова    преди 133 месеца
0
Взех това трудно решение и ветеринарите сложиха край на мъките на моето котенце.
Не мога да се съвзема, не мога да спра да си мисля за нея. Много ми липсва :~( Но мисля, че беше по-добре за нея, до последно бях постоянно до нея и направих всичко, което зависеше от мен да се чувства добре...
Milena Zlatarova    преди 133 месеца
0
Направили сте всичко, което сте могли. Тя винаги ще е с вас.
betynka    преди 133 месеца
0
Котето вече е на по-добро място, бъди спокойна! Със сигурност е знаело до последния момент на земята, че го обичаш. Силна прегръдка от мен , знам колко ти е тежко!
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.