4 причини да приютиш животно без дом

Редактор    преди 159 месеца
0
4 причини да приютиш животно без дом
ДОБРА КОМПАНИЯ

Животните винаги са добра компания. Моето куче винаги ме поздравява като поп звезда всеки път когато ме посреща - невероятно е.  То е истински приятел. Домашните любимци искат да прекарват време със стопаните си, без значение дали са млади, стари, бедни, богати, тъжни или щастливи.  

СТРЕС КОНТРОЛ

Домашния любимец ти помага да забравиш проблемите си и да се разтовариш. Дори само когато гледаш своя питомец как си играе, как рибката плува или котето спи, действа успокояващо. Има истории за това как кучета, които посещават пациенти в болница повлияват на тяхното състояние и бързина на оздравяване.

Домашните любимци помагат на човек да не се чувства самотен и дори имат влияние върхи депресивни състояния.  


ПОВЕЧЕ ВРЕМЕ СЪС СЕМЕЙСТВОТО

Тийнеджърите в повечето случаи се интересуват най-вече от приятелите си и по-малко от семейството си. Например моя 18-годишен син започна да прекарава много повече време с нас когато си взехме кученце, отколкото преди.

ЗДРАВЕ

Понякога приемам моето куче като мой личен треньор. То винаги се радва на разходка, а разходките са полезни както за него, така и за мен. Чист въздух и движение тонизират и дават здраве и на двама ни.

Хората, които имат домашни любимци имат доказано по-нисък холестерол и по-ниски нива на триглицерин и кръвно налягане.  
 

Много котки и кучета, а  и други животни са без дом в приютите или на улицата. Едно такова същество не се нуждае от хубава къща или много храна, а просто би исало да стане твой приятел завинаги и в замяна на грижите да ти даде много любов.

Няма коментари
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.