Кучета пренасят кокаин

Редактор    преди 134 месеца
0
Италианската полиция разби международна престъпна група, използвала кучета за трафик на наркотици Рим. Италианската полиция разби международна престъпна група, използвала кучета за трафик на наркотици. Задържани са 75 души, предаде агенция АНСА. Заподозрените са граждани на латиноамерикански страни, живеещи в Италия. Смята се, че задържаните са били свързани с южноамерикански наркокартели.

Кучетата са били принуждавани да погълнат около 1,25 кг чист кокаин преди да бъдат изпратени в Италия. При пристигането си животните са били убивани, за да се извади дрогата.

Смята се, че около 50 кучета са били използвани по този начин.

Международна престъпна мрежа е гушила кучета с пакетчета кокаин, а след това жестоко и безмислостно ги разпаряли, за да извадят дрогата, която вече била пренесена. От полицията съобщиха, че са арестували 75 души в Северна Италия и Рим за използването на кучетата в трафика на дрога. В резултат на действията на трафикантите са убити най-малко 50 кучета. Били са използвани големи породи като лабрадори и мастиви. Кучетата са били принуждавани да гълтат пликове с кокаин с тегло малко над килограм, съобщава италианската агенция АНСА. А когато трафикантите са искали да извадят дрогата, те просто са вадили нож и са разпорвали коремите на животните. Не е известно по какъв начин кучетата са били карани да гълтат големите пликове.

Задържаните престъпници са част от група, за която се предполага, че е свързана с южноамерикански наркокартел. Задържаните са обвинени в трафик на наркотици, притежание на оръжие и участие в престъпна група, съобщава АНСА.
Така наречените мулета гълтат добре опаковани пликчета с дрога с цел трафик. Често обаче опаковката на дрогата се скъсва и води до мъчителна смърт на мулето.


Източник:  blitz.bg
Няма коментари
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.