Кастрират 6000 кучета в София през 2013 г.

Редактор    преди 135 месеца
0
Кастрират 6000 кучета в София през 2013 г.
Поне 6000 улични кучета ще бъдат кастрирани през тази година в столицата, сочат плановете на общината. Това е близо с 2000 екземпляра повече в сравнение с миналата година.
Кастрациите ще се правят основно от "Екоравновесие" и други неправителствени организации, съобщи SofiaUtre.
Директорът на "Екоравновесие" информира, че през миналата година в Столичната община са заловени 4987 кучета, като от тях в приюта в Сеславци за кастрация са настанени 3998 животни. Освен това по различни програми са кастрирани още 4381 кучета.

От приюта в Сеславци и от отворения през ноември общински приют в Горни Богров са осиновени общо 4032 кучета, каза още директорът на "Екоравновесие".

Най-много кучета са изхвърлени в крайните райони на столицата през 2012 година, където и бездомните кучета са най-много. Това съобщи директорът на "Екоравновесие" д-р Манол Нейков, който представи отчет на общинското предприятие за миналата година, предаде БТА. По думите му стопаните най-често гонят на улицата своите домашни питомци в районите "Люлин", "Младост", "Витоша" и "Овча купел", където честа практика е и изхвърлянето на голям брой кучета от околните софийски общини. Нейков посочи, че именно от тези райони са получени и най-много сигнали за бездомни кучета чрез новата информационна система на "Екоравновесие".

От 1 юли до 31 декември миналата година, когато тя започва да работи, са постъпили общо 3584 сигнали от граждани за глутници, агресивни, болни или кучета за кастрация, съобщи Нейков. Той каза, че във всеки от районите "Люлин", "Младост", "Витоша" и "Овча купел" сигналите са над 200, а най-малко са от централните софийски райони. "Подуяне", "Слатина" и "Искър" се нареждат по средата в класацията.
Няма коментари
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.