Как да си купим здрава тарантула?

Лилия Антонова    преди 135 месеца
4
Как да си купим здрава тарантула?
Купуване на тарантула

Има няколко основни неща, с които трябва да сме запознати, когато сме тръгнали към зоомагазина, за да си купим тарантула. Помнете, че е винаги е за предпочитане да си вземете тарантулката от магазин с добра репутация, където притежават поне основни познания за тарантулите. Иначе какъв е смисълът?


Как да разбера дали си купувам здрава тарантула?

Каква е стойката на тарантулата? Ако краката й са свити под тялото това означава, че тарантулката е на път да умре. Внимавайте много. Чел съм мнения в Arachnoboards форумът, където се съобщаваше за магазин, в който са се продавали мъртви тарантули. Като на въпросите на купувачите собственика е обяснявал. Че в момента тарантулката сменя кожа. Опитайте се да докоснете внимателно тарантулката ( ПОПИТАЙТЕ ПРОДАВАЧА ДА НАПРАВИ ТОВА ВМЕСТО ВАС АКО НЕ СТЕ СИГУРНИ КАК СЕ ПРАВИ ) и вижте дали тя ще реагира на докосването. Ако реакцията й е много забавена или изобщо липсва такава, това означава, че тарантулката или е много стара или вече умира. Вгледайте се в абдомена на тарантулата, ако той е свит, сбръчкан като стафида, това означава, че паячето е силно дехидратирано (проверете дали има купичка с вода в терариума). Такава тарантулка може да бъде купена , стига да сте уверен, че притежавате знанията за да и възвърнете здравето отново. Но все пак си е рискована покупка.


Какъв вид да си взема?

Поинтересувайте се за научното име на тарантулата, а не само това с което са я "кръстили". Направете проучване в интернет и вижте какъв вид всъщност купувате. Купуването на женска е препоръчително ако ще вие първа тарантулка. Като цяло женските екземпляри живеят по-дълго от мъжките.

Съвет от МТS

Днешните зоомагазини не са като тези отпреди години, единствена им мисъл е спечелят, пренебрегвайки задължението си да образоват купувачите си и да се грижат както трябва за живите си животни. Така че когато решите един ден да отидете до някой зоомагазин и да си купите тарантулка трябва много добре да си помислите преди това. Някои от вас може би си мислят, че тарантулите са като всички други паяци, но грешите. Купуването на тарантула означава да си вземете домашен любимец, а не просто паяк. Въпреки че тарантулите се смятат за лесни за гледане това не означава, че не е нужно да се грижите за тях. Тарантулите могат да живеят много дълго, ако се грижите добре за тях. Мислете за тях в дългосрочен план. Не си купувайте тарантула просто така и после да я захвърлите, когато не ви се струва вече толкова добра идея. Основния въпрос на новобранците в хобито е: "Каква тарантула да си взема, която да е подходяща за начинаещи?". Ако и вие се питате това, можем да ви препоръчаме няколко вида, които са подходящи за начинаещи без какъвто и да е опит в гледането на тарантули:

1. Grammostola rosea – един от спокойните видове. Бавно подвижна и спокойна.

2. Brachypelma smithi позната още като мексиканска червеноколенеста тарантула. Притежава красиво оцветяване, доста спокойна, но понякога може да се движи доста бързо. Това, на което трябва да обърнете внимание при този вид е наличието на уртикарни косъмчета по абдомена, които могат да използват за защита, причинявайки сърбеж, в зависимост до колко чувствителна е кожата ви.


Каквото и да ви съветват крайното решение зависи изцяло от вас. Мислете и избирайте внимателно. Защо ви казваме това? Ако например си вземете Pterinochilus Murinus, рискът да бъдете ухапан или да гоните избягала тарантула е голям. Този вид е известен с агресията си и с бързината си. Ако не сте запознат с езика на тялото на тарантулите ви чакат много неприятни изненади. Отровата на този вид е малко по-токсична от тази на останалите. Решението си е изцяло ваше. Ако имате други въпроси относно грижата за тарантулите не се притеснявайте да се свържете с нас и ние ще ви отговорим възможно най-бързо. Също така можете да използвате форумът.


Източник: spiderlog.info
Няма коментари
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.