Данък върху домашните Котки

Lapa.bg Admin    преди 115 месеца
2
"Нова година, нов късмет" това гласи народната мъдрост. За Варненци обаче, новата година, носи нови данъци.  В Морската ни столица има нови данъци, които засягат и домашните котки.
Хората във Варна вече ще са задължени да регистрират своите домашни любимци котки и да плащат по 24 лв. на година. С това се цели, да не създава разделение между собствениците на кучета и котки и този данък е приравнен към данъкът, които плащат Софиянци за кучетата си.
Новият данък гласи също, че варненци нямат право да притежават повече от две котки в дома си.  Ако нарушат това правило, ги чака глоба до 500 лв.

Еко защитници заявиха, че тази мярка, че тази мярка не е хуманна към животните и цели нарастване броя на безстопанствените котки.Очаква се да сигнализират в Европа за тази мярка !

buch    преди 115 месеца
0
А леле!Тия във Варна са се побъркали бе.Кой ги измисля тия работи?Как може за куче и котка да се плаща един и същ данък.И защо въобще трябва да има данък за котка като една котка почти през целият си живот не излиза от дома си.
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.