Немско Овчарксо Куче

Асен Аролски    преди 137 месеца
1
Немско Овчарксо Куче

Немска Овчарка

Кучетата от порода Немска Овчарка са може би едни от най - известните кучета в света. Може би няма човек, които като ги види, да не ги различи. Немската овчарка (Немско овчарско куче) е най-известната порода кучета, синоним на вярност към стопанина и семейството.
Кучетата от породата Немска Овчарка са големи на размер.  Височина на холката : Женски 55-60 cm, Мъжки 60-65 cm; и с тегло:  Женски 22-32 kg,  Мъжки 30-40 kg.
Замисъла за тяхното създаване е да бъде създадено универсално куче, което да може да бъде ползвано навсякъде и за всичко. Тези кучета, днес работят като охранители, спасители и кучета терапевти.

Качества :

Най - интензивно се използват от органите на реда и за охрана. Тези кучета имат много силно развито обоняние, което им помага да откриват наркотици, експлозиви и следи при издирване на престъпници.
Тяхната недоверчивост към непознати, ги прави едни от най - добрите пазачи и охранители. Те защитават стопаните си, дори с риск за живота си, като в същото време са много игриви, умни и дисциплинирани. Недоверчиви са към непознати хора и често са агресивни към външни за тях хора.
Кучетата представители от породата Немско Овчарско куче имат различни типове нервна система, при някои представители на породата се наблюдава сангвиничен тип нервна система :силен и уравновесен,а  при някои, до холеричен : силен, но неуравновесен, без неуравновесеността да се отнася към сигурността на стопаните.

Немската овчарака събира в себе си най -  добрите качества от другите породи кучета.
Тези кучета са верни, много жизнени и издръжливи. Имат силно развит интелект, неподкупни са и са изключитлно недоверчиви към външни хора. Много са бдителни, невероятно смели са, и прекрасерн приятел на човека, готов да защитава своя стопанин на всяка цена.
Отбранителният им рефлекс е изключително силно развит, имат страхотно обоняние и изключителен слух. Много са борбени а търпеливостта й я правят незаменим помощник на силите на реда и хората, които я отглеждат.

Немската овчарка работи изключително добре с незрящи хора, също така, заради невероятното си обоняние Немското Овчарско куче е невероятен спасител в планината, и помага изключително много при търсенето на затрупани хора от лавина или след земетресение.
Представителите на породата Немска Овчарка, са много чисти кучета, което позволява тяхното отглеждане в апартамент. Страхотен бодигард и се привързват безкрайно много към семейството си.
Асен Аролски    преди 137 месеца
1
Обучение на Немско овчарско куче, за охрана. И показване на уменията на тези кучета : )
Асен Аролски    преди 137 месеца
1
2 годишно Немско Овчарско куче, обучено да бъде спасител.
buch    преди 137 месеца
1
"....до холеричен : силен, но неуравновесен, без неуравновесеността да се отнася към сигурността на стопаните"

Колко ми е познато ;-)
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.