Игри за куче и как си играете с него?

zulender    преди 137 месеца
2
Как се забавлявате с вашето куче? Освен класическото хвърляне на пръчка? Вкъщи Бобо сме му взели писукаща играчка, но той не си играе с нея, опитвах се да го дразня с нея и да си играем един вид, но се интересува както винаги само от пантофи.
Вие как играете с вашите кученца?
Асен Аролски    преди 137 месеца
1
Аз лично се забавлявам с моите кучета, с фризби. Много хубав спорт, особено ако кучето има желание да изпълнява команди - този спорт се превръща в изкуство за тези, които могат.
Много атрактивен, и е полезен за кучето. Развива умствените способности на кучето, а и неговата физика. Супер спорт е : ))
Асен Аролски    преди 137 месеца
1
Невероятни кучета, правят страхотни номера с фризби
Боби Йорданов    преди 137 месеца
2
За да са му интересни играчките се включи и ти. Самите играчки иначе понякога или не предизвикват интерес или бързо омръзват на кученцето.

Идея: Вземи малка топка с дръжка и я вържи на по-дълго въженце. Започни първо играта в къщи/да няма други изкарани играчки. Провлчаи топката по земята, с бързина съобразена с възможностите на кучето. Като я хване, го хвани за повода и тичайте в кръг /един вид разнася плячката / .

След това опитай да тичаш леко назад и да привличаш вниманието , а той (с топка в уста) да те последва. Хвани топката, дръпни лекичко и отново кръгче. Като за начало това. Куче се учи да пуска чак когато има огромно желание да носи и става много бързо.
zulender    преди 137 месеца
3
Много благодаря за съветите. Опитваме се и става все по-весело :)

А все пак как да го накарам да носи пръчка или друг предмет като му хвърлям? Мислех си, че всички кучета се радват да носят пръчка, но не и нашето. Той си я взима и после едвам му я взимам, а да я носи да не говорим... ??
Редактор    преди 137 месеца
3
: )) Носенето на пръчка, става когато научите кучето да идва при вас. Научете командата ела, и след това да иска да играе с пръчка. След това комбинирате и двете, хвърляте пръчка и карате кучето да дойде при вас, когато дойде, предложете му лакомство, и не му го давайте докато не пусне пръчката, като я пусне веднага му дайте лакомство и много много му се зарадвайте !
Асен Аролски    преди 137 месеца
3
Това е моето малко кученце, Атила и е на 6 месеца. Клипа е сниман съвсем наскоро, 30.12.2012г. Ето така играем с него : ))
Асен Аролски    преди 137 месеца
4
А това е другото ми куче, Прити. Майката на Атила, клипа е правен отдавна - може би преди 2 години. Сега прити е на 4 години.
Асен Аролски    преди 137 месеца
4
Иначе съвета на Редактор - е работещ и аз съм го ползвал много пъти.
Има друг вариант, в които играете с две пръчки. Едната я хвърляш, и викаш кученцето към теб, то като дойде, показвате другата пръчка, и след ги разменяте, давате 2-та а то пуска 1-та пръчка.

Успех : )
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.