Каква е разликата между Американски стафордшир териер и питбул?

gabi__    преди 139 месеца
2
Здравейте искам да Ви попитам каква е разликата между Американски стафордшир териер и питбул и коя от двете породи бихте ми препоръчали да си взема :)
Magic    преди 139 месеца
0
Разликите са минимални - водят се две различни породи, но имат един и същ произход.

Американдския стафордширски бултериер са по-големи, по-мускулести и с по-кръгла глава. Те са призната порода от AKC (American Kennel Club) и UKC (United Kennel Club). Те са малко по-спокойни за разлика от питбул териерите, които дълги години са били използвани за битки с кучета.

Питбул териерите, по-точно американския питбул териер са по-слаби, атлетични и с по-широки глави. Те са призната порода от ADVA (American Dog Breeders Association).
Magic    преди 139 месеца
0
Re: Каква е разликата между Американски стафордшир териер и питбул?
Американски стафордшир териер
Magic    преди 138 месеца
0
Re: Каква е разликата между Американски стафордшир териер и питбул?
Питбул
Боби Йорданов    преди 138 месеца
0
Re: Американско були - American Bully
Също така има и порода наречена Американско були (American Bully) , които понякога биват наречени APBT (American Pit Bull Terrier - Американски питбул териер) . Но те са смесена порода, както твърди и създателя им Дейв Уилсън.

Тези Кучета произлизат от Американския питбул териер, регистриран в UKC. Приличат доста на амстаф, но доста по-едър. Развъдчиците на тази порода се стремят към големи масивни глави, огромен дълбок и широк гръден кош, много здрава костна система с дебели кости и маса като цяло. Опитват се да не загубят добрите движения на кучетата, но според мен няма как такова хиперболизирано куче да е елегантно, като ли бързо и издържливо.


Създатели на породата: www.razorsedgeinc.com/info.html
Асен Аролски    преди 138 месеца
1
А мога ли аз, да попитам - за какво искате куче точно от тази порода ? Какво е предназначението на кучето ?
Magic    преди 138 месеца
0
Re: Стафордшир бул териер  Staffordshire Bull Terrier
Сетих се, че в България наричат понякога питбул и още една порода, която да вземеш под предвид когато решаваш какво ще избереш. Препоръчвам ти го ако става въпрос за семейно куче, но както е писал Асен по-горе зависи какви са ти плановете за кучето ?

Стафордшир бул териер - Staffordshire Bull Terrier ( Staffy )

Въпреки индивидуалните различия в личността съществуват отличителни черти, важащи за всички стафордшири. Поради селекцията сегашното куче е познато със своя неотстъпващ кураж, интелигентност и издръжливост. Това съчетано с привързаността към приятелите му (особено деца), спокойствие и доверима стабилност го прави много комплексно куче, което може да се използва за различни цели. Казано е - "Никоя порода не е толкова привързана към семейството".

Породата е естествено мускулеста и може да изглежда дори заплашително. Поради своята вродена привързаност към човека повечето стафордшири са използват като пазачи или в тренировки за нападение на други кучета. Използва се чувството им за съхранение на собственика (водачът на глутницата), дори с цената на собствения им живот.

Стафордширският бултериер е в Топ 10 на породите, които са най-подходящи за семейства и особено деца, според доклад изготвен и публикуван от Southampton University през 1996 г. Малките на Стафордширският бултериер са много податливи на домашна дресировка.
Aleko    преди 138 месеца
0
Тези кучета са толкова грозни, кучета ли са , по-скоро експерименти на хората ...

Но всеки си има право на мниение. Вземи си по-добре Амстафа (Американски стафордшир териер) , щом се водят семейни кучета ще имаш по-малко проблеми.

Имам приятел с 2 питбула и те са си агресивни към други кучета , така им е заложено генетично. Той се постара и ги е социализирал да са ок и явно ги е научил в крайна сметка как да подтискат агресията си към други кучета, но явно са порода, при която може да има проблеми с темперамента...

Асен Аролски    преди 138 месеца
3
Ако обичате, Aleko - това което казвате, че им е заложено генетично да бъдат агресивни към кучета е глупост. Ако кучето се учи от малко и се социализира, то ще бъде перфектно с други кучета и хора, но ако го тормозите и му съсипете психиката, то вече няма да е куче, а изрод.
Така, че недейте да говорите небивалици !
Цветана Славова    преди 138 месеца
0
Re: Каква е разликата между Американски стафордшир териер и питбул?
Разликата между Американски Стафордшир Териер и Питбул е , че Стафа се води изложбено куче, то е по-красиво и е буквално обвито от мощтна и красива мускулатураАмстаффа притежава едно качество което е уникално, той различава лошите хора, които заплашват неговия стопанин и е готов да реагира моментално на всяка заплаха. Най-ценното качество на АСТ е неговия характер. Той е абсолютно безстрашен, няма заплаха която той да не може да погледне в очите. Неговата смелост е влязла в поговорките. Кинолога Ернест Харт в 'енциклопедия за кучешките породи' казва, че АСТ е 'най-храброто животно някога раждано в света'. Амстаффа е голям джентълмен,и никога не напада малки кученца, женски и кучета които са приятелски настроени към него. Въпреки всеобщото мнение АСТ е изключително интелигентно куче. Има стотици АСТ, които са издържали работни изпити /шутцхунд, ипо, fh-следово куче, куче спасител/ Амстаффа е голяма изненада за тези които го виждат само като бойно куче.Той приема присъствието на останалите животни и се концентрира над работата която трябва да върши. Питбула се е отглеждал главно за битки. Разбира се едно куче както си го научиш така ще е. Ние имаме развъдник за Американски Стафордшир Териер и аз лично ги предпочитам от питбулите. Гледахме си доскоро едното в къщи с малко дете и мога да кажа , че са идеални за домашни лубимци и ако си вземеш хубав стафф с родословие няма да съжаляваш..
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.