На кое място да храните вашето куче?

Magic    преди 139 месеца
1
На кое място да храните вашето куче?
За повечето кучета времето за хранене е върховният момент в тяхното ежедневие. Това не е само времето, в което получават храна, но също така и възможност да осъществят връзка и да се порадват на компанията на любимия им човек. Макар кучетата да са като товарните животни и да се наслаждават на близостта на своите семейства – както това на хората, така и на кучетата – това не означава задължително, че те искат купичката им с храна да бъде хвърлена в средата на пода на кухнята, сред шума и суетата на ежедневието.

Това би могло да причини на вашето куче неспокойствие и то да поглъща бързо храната си, което може да доведе до проблеми с храносмилането. То също така може да започне да защитава своята храна и да захапе някой член на семейството, който се опитва да го погали, докато то яде. По принцип вие може да избегнете такива проблеми като държите купичките за храна и вода на по-закътано място, което е запазено само за вашето куче. Там кучето ви може да бъде спокойно и да се храни, без да бъде прекъсвано.

Изберете място (по възможност да не е застлано с килим) което ще ви бъде лесно да почиствате. Кучетата могат да правят големи поразии, докато се хранят, да разливат храна по целия под, цапат дори и стените, затова се уверете, че около зоната за хранене на вашето куче няма нещо, което може да бъде лесно повредено. Поставите купата с храна близо до купичката с вода, която винаги трябва да бъде там, да се почиства често и винаги да е пълна с прясна вода.

Внимание: Ако имате дървени подове, ще е добре да поставите купичката с вода върху непромокаема постелка, тъй като кучетата не могат да пазят чистота и докато пият, а вие не искате разлятата вода да ви развали пода.



tees    преди 139 месеца
0
зддравейте може да ви е смешно или интересно но кучето ми с и го храня на леглото с лъжичка
buch    преди 138 месеца
0
А моят много обича да си "копае" в купичката с вода.Особенно когато му е жега.Не по пода и стените ами и на тавана има вода тогава
Асен Аролски    преди 138 месеца
0
Това поведение е разбираемо, особено в най - горещите дни. Защото кучетата нямат потни жлези, и когато трябва да регулират телесната си температура, те охлаждат единствените места без или с много малко козина. Лапичките, коремчето и езика ( устата ). По този начин те регулират телесната си температура.
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.