Кажете на Nestea да спре с жестокостта спрямо животните

Ronia    преди 142 месеца
1
Преди да отпиете своята следваща глътка чай, проверете етикета на кутията, защото е много вероятно да я пиете в резултат на проявена жестокост към животните. Nestlé, производителят на Nestea, прави тестове и плаща на други да провеждат болезнени и смъртоносни тестове върху животни, свързани с употребата на чая. Компанията причинява страданията на животните просто за да се изследват възможните здравни ползи свързани с чаените продукти и съставки, въпреки че никой от тези експерименти не се изисква по закон от производителите на напитки, и регулаторните власти са заявили, че тестовете върху животни не са достатъчни, за да се докаже ефекта върху здравето на даден продукт.

Тези жестоки тестове измъчват мишки и плъхове, след което животните биват убивани по различни начини като например обезглавяване. Следващите примери, отразяват някои детайли от ужасите, които трябва да понасят животните използвани в експериментите с чай на Nestea.

• Мишки, отгледани, за да страдат от мозъчна дисфункция и бързо стареене, са хранени с екстракт от зелен чай и след това са заключвани в тъмна стая, където се третират с болезнен електрошок по краката; след което мишките биват убивани.

• Мишки, отгледани, за да страдат от мускулна дегенерация, са хранени с екстракти от зелен чай, след което експериментаторите разрязват мускулите на краката на животните, и накрая ги обезглавяват.

• Хората, занимаващи се с експериментите, инжектират токсични химикали на мишките, за да разрушат клетките, произвеждащи инсулин, което води до развиване на диабет при животните. След тази жестока процедура, мишките насила са хранени с чаен екстракт, след което ги убиват.

• Плъхове, които се отглеждат, за да страдат от високи нива на мазнини и холестерол, са принудени да консумират чаени екстракти чрез тръбичка, която се напъхва в гърлото им; след това плъховете се убиват и подлагат на дисекция.
Вече има изследователски методи, които са модерни и без жестокост в тях, които се използват от други водещи компании за напитки по цял свят. Ние имаме нужда от ВАС да се присъедините към апела ни към Nestea да преустанови тази жестокост към животните и вместо това да използва методи, които не включват животни.

Моля ви, отделете момент да поискате от Nestea да спрат тестовете върху животни и да се присъединят към други марки - като Lipton, Arizona, Snapple, Honest Tea, Tazo, Twinings, Stash Tea, Celestial Seasonings, Luzianne Tea, и много други—които не експериментират върху животни.

Paul Bulcke
CEO
Nestlé S.A.
Paul.Bulcke@nestle.com

Brad Alford
CEO
Nestlé USA
Brad.Alford@us.nestle.com

Източник: peta.org
Няма коментари
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.