Кралска бабуинова тарантула - Citharischius crawshayi

Ronia    преди 143 месеца
0
Кралска бабуинова тарантула - Citharischius crawshayi
Африканската кралска бабуинова тарантула е може би най-бавно растящата тарантула – 6-7 години за да достигне зрялост, но за сметка на това достига да внушителни размери – 17-23 см. Изключително агресивни са и се препоръчват само за напреднали. Показват агресия към най-малкото нещо, те дори съскат. Смята се че има доста силна отрова.

Местообитание: Източна Африка, Кения, Танзания и Уганда.

Тип: Земен. Обичат да копаят.

Размер: 17-23 см.

Температура: 24 to 32°C.

Влага: 75 to 80%.

Темперамент: Агресивни и плашливи. Хапят. Съскат доста дори когато са малки.

Терариум: Малките паячета могат да живеят в малки пластмасови кутии с дупки за проветрение в горния край. Възрастните могат да живеят в около 35-75 литров терариум. Площта на дъното е по-важна от височината. Трябва да им се подсигури укритие. Ако не им се постави укритие, то те ще си изкопаят свое собствено. Препоръчително е субстрата за дъното да е смес от вермикулит и обикновена почва или торф. Субстрата трябва да е около 15-20 см.

Хранене: Малките паячета ядат малки щурчета и други малки насекоми. Възрастните ядат щурци, скакалци, брашнени червеи, други насекоми с подходящ размер, новородени и понякога по-възрастни мишлета.

Отрова: Всички тарантули имат отрова. Въпреки, че тя е безвредна за хората, може да щипе няколко часа. Ако бъдете ухапан, за всеки случай потърсете медицинска помощ. Дръжте настрана всички други животни като кучета и котки например, защото ако за нас тя е безвредна, то за кучетата и котките може да е по-различно. Внимавайте. Този вид има по-силна отрова от повечето тарантули.

Защитни косъмчета: Този вид не изхвърля защитни косъмчета.

© Graeme Wright - gwrightstarantulacare.co.uk
© Zoo-Info.org превод
Няма коментари
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.