В Япония забраняват кафенета с котки след 20 часа

Редактор    преди 147 месеца
0
В Япония хората могат да се разтоварят от стреса и натоварения работен ден, като отидат в кефенета, където свободно се разхождат котки. Така освен ароматно кафе, японците могат да си поиграят с животните. От 1 юни обаче влиза в сила нов Закон за защита за животните, според който домашни котки и кучета не могат да се показват на обществени места след 20 часа вечерта.

Хироми Кавас е собственичка на такова кафене и е сериозно обезпокоена, че новите забрани ще сложат край на бизнеса й заради отлив на клиентите.

"След като сме принудени да затворим по-рано, това означава, че печалбата ни ще намелее. Негативният ефект обаче не е само за нас, но и за котките, които няма да могат да се радват на толкова голямо внимание", казва тя.

Хироми има защо да се притеснява. Един от най-редовните посетители е твърдо решен да не пристъпи прага на заведението, ако не може да се порадва на домашните животни.

Ако не мога да виждам котките, тогава няма да идвам. Естествено, че идвам в това кафене заради котките, категоричен е Татсу Каруши.

Котешката терапия струва на японците по 1000 йени. Това се равнява на 4 долара, но работното време на повечето от тях не позволява да посещават уникалните заведения преди 20 часа.


Източник: ekipnews.com
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.